Πέμπτη 14 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Προχωρούμε με αποφασιστικότητα

Την εύλογη και δικαιολογημένη αγανάκτησή τους για τις εξευτελιστικές τιμές, τον ορατό και υπαρκτό κίνδυνο να μην καταβληθούν ακόμη και αυτές οι πενιχρές επιδοτήσεις εξαιτίας της καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων, που σε συνδυασμό με τη μη κάλυψη των ζημιών που υπέστησαν από το δάκο και το αυξημένο κόστος παραγωγής εντείνουν τα αδιέξοδά τους, εκφράζουν οι ελαιοπαραγωγοί της Κέρκυρας στις περιοδείες που πραγματοποιούν κλιμάκια της ΠΑΣΥ στα χωριά του νησιού ενόψει του αγροτικού συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Γενάρη στην πλατεία Σαρόκο στις 10.30 π.μ.

Οι δυνάμεις της ΠΑΣΥ, υλοποιώντας το πρόγραμμα και σχέδιο δράσης που καθορίστηκε στην πρόσφατη σύσκεψη, οργώνουν τους δήμους του νησιού, με στόχο το αγωνιστικό κάλεσμα να φτάσει παντού. Σε αυτή την κατεύθυνση έχουν πραγματοποιηθεί εξορμήσεις και συγκεντρώσεις στους δήμους Μελιτιαίων, Φαιάκων και Εσπερίων καθώς και στους δήμους Κορισίων και Κασσωπαίων. Οι μικρομεσαίοι ελαιοπαραγωγοί συμμερίζονται την αδήριτη ανάγκη να παλέψουν οργανωμένα ενάντια σε αυτή την αντιαγροτική πολιτική που τους οδηγεί στον οικονομικό αφανισμό. Δηλώνουν την απόφασή τους να δώσουν πρώτη μαζική αγωνιστική απάντηση με τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΠΑΣΥ, διεκδικώντας την ουσιαστική στήριξη του εισοδήματος και της παραγωγής τους. Αντίστοιχες περιοδείες πραγματοποιούνται και στην Πρέβεζα με τις δυνάμεις του συνεπούς αγωνιστικού αγροτικού κινήματος να απευθύνουν κάλεσμα ενόψει της σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στο Λούρο στις 18 Γενάρη από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

Σε αγωνιστικό αναβρασμό βρίσκεται η φτωχή και μικρομεσαία αγροτιά στην Αιτωλοακαρνανία. Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού πραγματοποιεί συσκέψεις το Σάββατο 16 Γενάρη και ώρα 7 μ.μ. στη Λεπενού και την Κυριακή 17 του μήνα στις 11 π.μ. στο Καινούριο με τη συμμετοχή των τοπικών αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων προκειμένου να μπουν στη μάχη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ