Κυριακή 25 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ομολογίες Μπέικον

Η προχτεσινή συνέντευξη του εκπροσώπου του αμερικανικού Πενταγώνου, Κένεθ Μπέικον, στην ομογενειακή εφημερίδα "Πρωινή", είναι αποκαλυπτική, για τις πραγματικές προθέσεις και τα σχέδια των ΗΠΑ στην περιοχή. Ο Αμερικανός αξιωματούχος είναι σαφής: Οι ΗΠΑ δεν εγγυώνται τα σύνορα της Ελλάδας, τα οποία δεν είναι σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης! Να δούμε πότε επιτέλους θα σταματήσουν να μας ζαλίζουν οι απολογητές της "νέας τάξης" με αυτό το παραμύθι.

Ομως δε σταμάτησε εκεί ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου. Προχώρησε ακόμα παραπέρα και προσδιόρισε τη σημασία που έχει το Αιγαίο για τις ΗΠΑ. Είπε συγκεκριμένα: "Το Αιγαίο είναι σημαντικό για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, αποτελεί τμήμα της γεωγραφικής περιοχής ευθύνης της Συμμαχίας, αποτελεί τη θαλάσσια πύλη προς τη Μαύρη Θάλασσα και τις παράκτιες χώρες..."! Μετά από αυτό προτείνει την υλοποίηση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Κανείς δεν αμφέβαλε ότι οι ΗΠΑ θέλουν την αμερικανοποίηση του Αιγαίου. Το ζήτημα είναι ότι το κυρίαρχο μπλοκ των πολιτικών δυνάμεων δεν έχει καμία διάθεση να προβάλει την παραμικρή αντίσταση. Αντίθετα, το μόνιμο μέλημά του είναι πώς θα ικανοποιήσει τις επιθυμίες των Αμερικανών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ