Σάββατο 31 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δεσμεύσεις

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ τα δημοσιεύματα στις λεγόμενες εφημερίδες και περιοδικά του "επιχειρηματικού κόσμου", σχετικά με την ανάγκη να σταματήσουν οι διενέξεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τις ΔΕΚΟ, ενόψει των αναγκών της οικονομίας που κινδυνεύει από μια νέα κρίση της παγκόσμιας χρηματαγοράς.

***

Ορθώς γράφουν, αυτοί που επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του ΣΕΒ και των εφοπλιστών. Εφόσον την ίδια άποψη έχουν για τα εργασιακά δικαιώματα στις ΔΕΚΟ, τα δύο κόμματα, προς τι η διαφωνία;

***

Αλλωστε δε λείπουν στη ΝΔ, αυτοί που έχουν πάρει το μήνυμα (βλέπε Μάνος). Ομως επικρατούν αυτοί, που αντί να πάρουν το μήνυμα, προτιμούν να πάρουν το "χρίσμα" του επόμενου διαχειριστή της εξουσίας.

***

Γι' αυτό άλλωστε και ο Κώστας Καραμανλής άκουσε τον Εβερτ και δηλώνει "αντιπολίτευση" στο συγκεκριμένο θέμα. Υπόσχεται δε, ακόμα μεγαλύτερη "εξυγίανση" (δηλαδή ιδιωτικοποιήσεις) άμα βγει κάποτε πρωθυπουργός.

***

Ομως ο Σημίτης είναι τώρα πρωθυπουργός, και μάλλον θα τον προλάβει, έτσι όπως πάει...

***

Γι' αυτό ας προσέξουν καλά, εκεί τα συνδικάτα, όπου πλειοψηφία έχει κυρίως η ΠΑΣΚΕ. Ας επιμείνουν στους αγώνες και να αφήσουν κατά μέρος τις ελπίδες στην "εσωκομματική αντιπολίτευση" του ΠΑΣΟΚ. Τούτος ο πρωθυπουργός έχει αλλού, μεγάλες δεσμεύσεις...

***

ΤΕΛΙΚΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ πως βολεύει πολλούς, αυτή η ιστορία με τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που σκάνε κάθε λίγο και λιγάκι στην Αθήνα, καίγοντας αυτοκίνητα...

***

Και η κυβέρνηση είναι εντάξει που επιδιώκει να παρουσιάσει ως "τρομοκράτες" κάποιους περιθωριακούς κύκλους άνευ σημασίας για να δώσει δείγματα καταπολέμησης του φαινομένου.

***

Και οι "αντιτρομοκρατικοί" κύκλοι της ΕΛΑΣ που κάτι πρέπει να δείχνουν ότι κάνουν...

***

Και οι ομαδούλες των υποτιθέμενων αναρχικών που αποφάσισαν να... καταλύσουν το σύστημα, ώστε να "πράξουν τη βία που τους αναλογεί" όπως χαρακτηριστικά έγραψαν σε μια προκήρυξή τους καίγοντας αμάξια.

***

Η παράσταση συνεχίζεται λοιπόν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ