Σάββατο 31 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ
Και νέα δημοπρασία εντόκων γραμματίων την Τρίτη

Με αλλεπάλληλες δημοπρατήσεις κρατικών τίτλων και "ελκυστικά" επιτόκια, προσπαθεί να καλύψει η κυβέρνηση - σ' αυτή τη φάση - τις δανειακές ανάγκες του κράτους. Στα πλαίσια αυτά, ανακοινώθηκε ότι την ερχόμενη Τρίτη 3 Φλεβάρη 1998, θα διεξαχθεί νέα δημοπρασία εντόκων γραμματίων ετήσιας διάρκειας, σε άυλη μορφή, με ημερομηνία διακανονισμού την Πέμπτη 5 Φλεβάρη 1998. Οπως ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Οικονομικών, το προς δημοπράτηση ποσό καθορίζεται σε 250 δισ. δρχ., ενώ θα γίνουν δεκτές και μη ανταγωνιστικές προσφορές μέχρι ποσοστού 30% επί του ανωτέρου ποσού.

Το υπουργείο Οικονομικών, δεν ανακοίνωσε το επιτόκιο με το οποίο προτίθεται να πουλήσει τα έντοκα γραμμάτια. Θεωρείται όμως, σχεδόν βέβαιο, ότι οι τραπεζίτες και οι μεγαλοεισοδηματίες που "επενδύουν" τα κεφάλαιά τους σε κρατικούς τίτλους, δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με επιτόκιο χαμηλότερο του 12,5%, που είναι περίπου τετραπλάσιο του πληθωρισμού!

Σημειώνεται ότι οι τόκοι των εντόκων γραμματίων της έκδοσης αυτής υπόκεινται σε φορολόγηση βάσει συντελεστή φορολόγησης 10%.

Επίσης από το υπουργείου Οικονομικών ανακοινώθηκε ότι η έκδοση ομολόγων σταθερού επιτοκίου διετούς διάρκειας με ετήσιο κουπόνι θα ανατεθεί στους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς. Σημειώνεται ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί ο Κανονισμός Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών και προχωρεί σταδιακά η συγκρότηση και λειτουργία του θεσμού με τη συμμετοχή ελληνικών και ξένων τραπεζών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ