Σάββατο 31 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
Συσπείρωση ενάντια στην ιδιωτικοποίησή της

Αποφασίστηκε 48ωρη απεργία των εργαζομένων στην τράπεζα στις 4 και 6 Φλεβάρη. Επιτροπή φορέων της Θεσσαλονίκης ζητά να μην πουληθεί

Διευρύνεται το κοινωνικό μέτωπο συμπαράστασης στους εργαζόμενους της Τράπεζας Μακεδονίας - Θράκης στον αγώνα τους για το σταμάτημα της πώλησης της Τράπεζας και για τη διατήρηση του ρόλου και της φυσιογνωμίας της σαν μοχλού ανάπτυξης της Β. Ελλάδας. Εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων της τράπεζας, όλοι οι φορείς της πόλης αποφάσισαν την περασμένη Τετάρτη στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης τη σύσταση επιτροπής, η οποία θα καταρτίσει εντός των ημερών υπόμνημα προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, με το οποίο θα ζητείται η ανάκληση της απόφασης για την πώληση της Μακεδονίας - Θράκης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, κινούνται και οι αποφάσεις άλλων μαζικών φορέων της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα:

  • Την Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, αποφάσισε ομόφωνα να δηλώσει την αντίθεσή του στην απόφαση πώλησης της Τράπεζας.
  • Με ομόφωνη απόφασή του το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ αποφάσισε να τεθεί επικεφαλής και να παλέψει, με κάθε τρόπο, για το πάγωμα της διαδικασίας πώλησης της Μακεδονίας - Θράκης.

Ταυτόχρονα η ΟΤΟΕ εξήγγειλε 48ωρη Πανελλαδική Απεργία στην Τράπεζα Μακεδονίας - Θράκης για τις 5 και 6 Φεβρουαρίου, καθώς και Πανελλαδική συγκέντρωση των εργαζομένων στην Τράπεζα Μακεδονίας - Θράκης την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ. μπροστά στο κτίριο Διοίκησης της Τράπεζας, στην οδό Εθνικής Αμύνης.

Μπροστά σ' όλα αυτά η διοίκηση αντιδρά με παράνομες πειθαρχικές διαδικασίες και αυθαίρετες μετακινήσεις προσωπικού. Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων η "Διοίκηση αντιδρά με εκδικητικές πράξεις και συγκαλεί παράνομα πειθαρχικά συμβούλια για να "αποδώσει δικαιοσύνη" απολύοντας συνάδελφό μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ