Σάββατο 31 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Επισφραγίζεται η βάρβαρη οικονομική πολιτική

Δήλωση του αντιπροέδρου της ΑΔΕΔΥ Δ. Αγκαβανάκη

Σχολιάζοντας το περιεχόμενο της τροπολογίας ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Αγκαβανάκης,δήλωσε χτες στο "Ρ":

"Με την τροπολογία που η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή για την εισοδηματική πολιτική της νέας σκληρής λιτότητας για τους εργαζόμενους στο δημόσιο, επισφραγίζεται η βάρβαρη αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Πρόκειται για μια πολιτική που δίνει "αυξήσεις" των μισθών κατά 100 δραχμές την ημέρα. Ετσι, όχι μόνο μειώνεται η αγοραστική δύναμη των μισθών, αφού αυτή η "αύξηση" είναι πολύ μικρότερη και από τον επίσημο τιμάριθμο του '98, αλλά συνεχίζεται και η ονομαστική μείωση των μισθών με την αυξημένη παρακράτηση του φόρου. Μ' αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση επιδιώκει την εξαθλίωση των εργαζομένων, την ίδια στιγμή που η αύξηση των υπερκερδών των πραγματικά εχόντων και κατεχόντων συνεχίζεται.

Αυτή η τροπολογία συμπίπτει με τη συνολική επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ενάντια στους εργαζόμενους, με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας για τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ με βολές ενάντια στη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, με τα σχέδια για νεκρανάσταση του υπαλληλικού κώδικα, με την έκθεση Σπράου που περιέχει τις κυβερνητικές θέσεις ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα και στη δημόσια διοίκηση, με ιδιωτικοποιήσεις, καταργήσεις δημοσίων υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα κλπ. Ακόμα και με μια καρικατούρα συλλογικών συμβάσεων που ετοιμάζει για τους δημόσιους υπάλληλους, θα επιχειρηθεί πρόσθετη επίθεση στο βιοτικό τους επίπεδο.

Απέναντι σ' αυτή τη σκληρή λιτότητα και στη συνολική επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους, απαιτείται να συγκροτηθεί άμεσα ένα ενιαίο και αρραγές μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης όλων των εργαζομένων για την περιφρούρηση των κατακτήσεών τους και για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους που αντανακλούν τις σύγχρονες ανάγκες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ