Πέμπτη 12 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟΚ - ΞΑΝΘΗ 2 - 0
Νίκη αφιερωμένη στον Κατσούρη

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ παρά τη θλίψη για το χαμό του συμπαίκτη τους κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη

Το είπαν και το έκαναν οι παίκτες του ΠΑΟΚ χθες στην Τούμπα. Ηθελαν πάση θυσία τη νίκη ώστε να την αφιερώσουν στον αδικοχαμένο Παναγιώτη Κατσούρη. Το κατάφεραν αφού κέρδισαν 2 - 0 την Ξάνθη και ασφαλώς έκαναν ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο αγώνας αναμφίβολα έγινε σε βαριά ατμόσφαιρα, επηρεασμένος από το χαμό του νεαρού παίκτη, όμως ο δικέφαλος τυχερότερος κατάφερε να πάρει μια ασφαλή νίκη. Το σκορ άνοιξε στο 36' όταν ο ΠΑΟΚ κέρδισε ένα φάουλ απ' αυτά που μυρίζουν... γκολ όταν τα εκτελεί ο Κώστας Φραντζέσκος. Ετσι και έγινε. Ο διεθνής μέσος με αριστοτεχνικό χτύπημα άφησε "άγαλμα" τον Μπούτσιεκ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η αντίδραση της Σκόντα ήταν εμφανής. Ο Κυπαρίσσης στο 60' σημάδεψε το δοκάρι του Μιχόπουλου, ενώ είκοσι λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ηλιόπουλου τετ α τετ με τον διεθνή τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να στείλει την μπάλα στα... πουλιά.

Επειδή η μπάλα τιμωρεί ο δικέφαλος στο 85' έγραψε το 2 - 0. Ο Μαραγκός έκανε σέντρα και ο Βελής που ήταν η χρυσή αλλαγή για τον Αγγελο Αναστασιάδη διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και έστειλε την ομάδα του με το ένα... πόδι στην επόμενη φάση του θεσμού.

Από το νικητή ξεχώρισαν οι Φραντζέσκος, Μαραγκός ενώ ελπιδοφόρα ήταν η πρώτη παρουσία του Κουλακιώτη με τα χρώματα της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Η Ξάνθη έπαιξε σαν ίσος προς ίσος και αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα, αφού είχε τις ευκαιρίες να σημειώσει ένα γκολ. Αρεσαν οι Βενετίδης, Αντωνίου, Χάβος και Αντζας.

Παρά τις μουρμούρες των φιλάθλων του ΠΑΟΚ η διαιτησία του Ναούμ Μιντιούρη ήταν σχετικά καλή. Κιτρίνισε τον Κεχαγιά.

Παράπονα Μαντζουράκη

"Νομίζω ότι το 2 - 0 μας αδικεί. Δικαιούμαστε ένα γκολ. Δεχτήκαμε δύο γκολ σε ανείπωτο χρόνο. Νομίζω ότι στην περίπτωση του Λουτσιάνο ο διαιτητής έπρεπε να δείξει επτά κόκκινες κάρτες", τόνισε ο κόουτς της θρακιώτικης ομάδας Γιάννης Μαντζουράκης, που άφησε υπονοούμενα για τη διαιτησία του Μιντιούρη. Από τη μεριά του ο Αγγελος Αναστασιάδης δε συμφώνησε με τον συνάδελφό του για τη ροή του αγώνα και συμπλήρωσε: "Οι παίκτες ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση αφού ήταν άυπνοι και δεν είχαν καθόλου όρεξη για μπάλα μετά το χαμό του Κατσούρη. Τους αξίζουν συγχαρητήρια αφού βρήκαν το κουράγιο να φτάσουν στη νίκη".

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Σιδηρόπουλος (70' Καπετανόπουλος), Ολιβάρες, Κολομπούρδας, Κουλακιώτης, Φραντζέσκος, Βρύζας (64' Ζουμπούλης), Τουρσουνίδης (72' Βελής), Μαραγκός, Νάγκμπε, Κόβατς.

ΞΑΝΘΗ: Μπούτσιεκ, Παπαδημητρίου, Βενετίδης, Καραγεωργίου (11' Πατσατζόγλου), Κεχαγιάς, Λουτσιάνο (46' Ηλιόπουλος), Ζήκος, Κυπαρίσσης, Αντωνίου, Χάβος, Αντζας.

Ντ. ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥΣΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ