Πέμπτη 12 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Αυτοκτόνησε ο ΠΑΟΚ

Εχασε στην παράταση στο Λιμόζ με 75 - 77, ενώ 5'' πριν τη λήξη του κανονικού αγώνα προηγούνταν με 66 - 64

Τα λάθη πληρώνονται, λέει ένα παλιό γνωμικό, και αν μέχρι χτες οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν το ήξεραν, το έμαθαν για τα καλά αφού ηττήθηκαν στη Γαλλία από τη Λιμόζ με 77 - 75 (64 - 64) στην παράταση. Παρ' όλα αυτά όμως θα 'λεγε κανείς ότι η ελληνική ομάδα αυτοκτόνησε αφού 5 πριν τη λήξη του κανονικού αγώνα είχε τη νίκη στα χέρια της αλλά την... πέταξε.

Συγκεκριμένα χάρη σε ένα καλάθι του Μπουντούρη σε εκείνο το σημείο η ελληνική ομάδα πέρασε μπροστά στο σκορ με 64 - 62. Ομως μια επιπόλαια ενέργεια του Μοράλες να κάνει φάουλ στον Μάρκοβιτς οδήγησε τον παίκτη της Λιμόζ σε δυο ελεύθερες βολές και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Ετσι τώρα η αποστολή του ΠΑΟΚ για το μέλλον του στην Ευρωλίγκα γίνεται πολύ δύσκολη, αφού θα πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε στην επόμενη αγωνιστική τη Ρεάλ Μαδρίτης για να έχει ελπίδες να πάρει τη δεύτερη θέση, αν βέβαια η ΤΣΣΚΑ Μόσχας χάσει και τα δυο παιχνίδια που της απομένουν (σήμερα παίζει με τη Ρεάλ στη Μόσχα). Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να τερματίσει ακόμα και τέταρτος.

Στο χτεσινό παιχνίδι και οι δυο ομάδες έριξαν το βάρος των προσπαθειών τους στην άμυνα χωρίς να καταφέρει κάποια από τις δυο να πάρει κάποια διαφορά στο σκορ. Ηγέτης του ΠΑΟΚ ήταν ο Ροντ Ρόουμαν, που σε κρίσιμα λεπτά κράτησε την ομάδα στο παιχνίδι. Από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Αλεν στην κανονική διάρκεια, ενώ στην παράταση ο Μάρκοβιτς πήρε στην... πλάτη του τη Λιμόζ οδηγώντας τη στη νίκη.

ΛΙΜΟΖ: Αλεν 11, Μάρκοβιτς 17, Βάιας 11, Εμπαϊα 11, Μοντέρο 9, Γκόντρεζικ 15, Κονσεϊσάο 3

ΠΑΟΚ: Μπουντούρης 9, Κακιούσης 3, Μπαλογιάννης 12, Ρόουαν 18, Μακ Ρέι 21, Μοράλες 10, Γιαννούλης 2.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ