Κυριακή 22 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΥΛΩΝΑΣ
Σύγκρουση για τις φυλακές

Δυναμικό "Οχι" στα σχέδια του υπουργείου Δικαιοσύνης για μεταφορά και των φυλακών Κορυδαλλού στον Αυλώνα, είπαν χτες οι κάτοικοι της περιοχής με μια κινητοποίηση που πήρε χαρακτηριστικά γενικού συναγερμού. Οι κάτοικοι από τις 7 το πρωί συγκεντρώθηκαν στην είσοδο των στρατιωτικών φυλακών όπου πρόκειται να γίνει η μεταφορά και των ποινικών. Εκεί βρήκαν ήδη στρατοπεδευμένη αστυνομική δύναμη. Οταν λίγο αργότερα έφτασε στο χώρο ο εργολάβος που έχει αναλάβει τις εργασίες, άρχισαν να χτυπούν οι καμπάνες στο χωριό και λίγο αργότερα μια λαϊκή πανστρατιά εμπόδιζε την είσοδό του στο χώρο.

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί δε θέλουν τη μεταφορά των φυλακών εδώ, οι κάτοικοι απαντούσαν: "για τον ίδιο λόγο που δεν τις θέλει ο Κορυδαλλός".

Κατήγγειλαν τον υπουργό Δικαιοσύνης για την ένταση που δημιουργεί με την απόφασή του.

Παράλληλα ο δήμαρχος δήλωσε ότι οι κάτοικοι δέχονται να έρθουν στις φυλακές του Αυλώνα οι αντιρρησίες συνείδησης. Σε καμιά περίπτωση, όμως, είπε, δε θα δεχτούν τους ποινικούς κρατουμένους είτε είναι ενήλικοι είτε ανήλικοι. Τόνισε, επίσης, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πρόθυμη να παραχωρήσει το χώρο ώστε να αξιοποιηθεί προς όφελος των κατοίκων.

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος του ΔΣ Αθανασία Τσατσαλίδου κατήγγειλε την έλλειψη σχεδιασμού από την κεντρική εξουσία για τον Αυλώνα και υποστήριξε ότι η μεταφορά των φυλακών του Κορυδαλλού στην περιοχή, σημαίνει στην ουσία μεταφορά στην περιοχή της μαφίας, της ηρωίνης και των όπλων δίπλα στα σπίτια. Πρόσθεσε επίσης ότι η προσωρινή γραμματεία για τη δημιουργία Δημοτικής Κίνησης στον Αυλώνα, πήρε απόφαση κατά των φυλακών.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην κινητοποίηση πήραν μέρος από μικρά παιδιά μέχρι γέροντες και όλοι τόνιζαν ότι είναι ανοιχτοί στην προσφορά χώρου, ο οποίος θα αξιοποιηθεί προς το συμφέρον των κατοίκων. Τάσσονται υπέρ στο να μεταφερθούν εκεί οι Κούρδοι πρόσφυγες και ο δήμος ν' αναλάβει τη φροντίδα τους αλλά σε καμιά περίπτωση να μεταφερθούν ποινικοί κρατούμενοι.

Στην περιοχή επικρατούσε ένταση μέχρι αργά καθώς είχε ήδη φτάσει Εισαγγελέας και μεταφέρονταν εκεί δυνάμεις των ΜΑΤ προς ενίσχυση των ήδη στρατοπεδευμένων αστυνομικών δυνάμεων. Η ένταση φάνηκε να εκτονώνεται όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης δέχτηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία κατοίκων και διατάχθηκε η αποχώρηση των ΜΑΤ και του εργολάβου. Αργά το μεσημέρι και ενώ δεν είχε γίνει ακόμα συνάντηση του υπουργού με τους κατοίκους, το υπουργείο σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως σε κάθε περίπτωση το έργο θα ολοκληρωθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ