Κυριακή 22 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ζητούν τις αποζημιώσεις

Με περίφραξη των οικοπέδων τους απειλούν οι δικαιούχοι του χώρου της μοναδικής αλάνας στην Τούμπα, αν οι αρμόδιοι φορείς δεν τους καταβάλλουν σύντομα τις νόμιμες αποζημιώσεις των απαλλοτριώσεων που αποφασίστηκαν τον Νοέμβρη του '97.

Η απόφαση αυτή των οικοπεδούχων τους έφερε σε σύγκρουση με τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι εδώ και χρόνια ζητούν από το δήμο να λάβει μέτρα μη ανοικοδόμησης και να μετατρέψει την αλάνα από χώρο σκουπιδότοπου που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, σε χώρο πράσινου και αναψυχής.

Σε μια προσπάθεια επίλυσης του θέματος και έπειτα από παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου Αγάπιου Σαχίνη, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής κατοίκων και οι οικοπεδούχοι συναντήθηκαν με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα που χρονίζει.

Σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης τα κονδύλια, ύψους 2 δισ. δραχμών, έπρεπε να καταβληθούν από το ΥΠΕΧΩΔΕ, τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, τη Νομαρχία και από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, ενώ ένα μέρος αυτών θα έπρεπε να καταβληθούν από το δήμο, μέχρι σήμερα όμως το απαιτούμενο ποσό δεν έχει συγκεντρωθεί με ευθύνη της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ