Τρίτη 24 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
"Η καταιγίδα της... Φλόριντα"

ΟΡΛΑΝΤΟ - ΦΛΟΡΙΝΤΑ.-

Το φαινόμενο "Ελ Νίνιο" φέρει την ευθύνη για το θάνατο 26 ατόμων, αλλά και για τις ανυπολόγιστες υλικές ζημιές που συνέβησαν χτες στο νοτιανατολικό θέρετρο των ΗΠΑ.

Θυελλώδεις άνεμοι, που η ταχύτητά τους κυμαινόταν από 240 έως και 400 χιλιόμετρα την ώρα, αλλά και ισχυρότατες καταιγίδες με πυκνότατες βροχοπτώσεις, έπληξαν την Κεντρική Φλόριντα, σπέρνοντας το θάνατο και σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά τους, από σπίτια μέχρι κτίρια. Μόνο στην περιοχή Οσέολα, όπου βρίσκονται η "Disneyworld" και άλλα τουριστικά αξιοθέατα της Φλόριντα, επιβεβαιώθηκε τελικά ο θάνατος 13 ανθρώπων, αλλά συνολικά εξακολουθούν να υπάρχουν αγνοούμενοι. "Δε θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ακριβή απολογισμό μέχρι το πρωί", δήλωσε ο Κεν Ρόμπερτς, επικεφαλής των σωστικών συνεργείων.

Η χειμερινή θύελλα που έπληξε την πολιτεία της Φλόριντα προκλήθηκε, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, από "μοντέλα" ανέμων αλλά και συνθήκες που υπαγορεύει το φαινόμενο "Ελ Νίνιο", που ευθύνεται και για τις ανάλογες συνθήκες κακοκαιρίας που έπληξαν την Πολιτεία της Καλιφόρνια τις προηγούμενες εβδομάδες και προκάλεσαν υλικές ζημιές σχεδόν μισού δισ. δολαρίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ