Τρίτη 24 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Ιδρυτής της ΚΥΠ ο νέος... πρωθυπουργός

ΣΕΟΥΛ. -

Τον πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας αντικατασκοπίας επέλεξε χτες για το πόστο του πρωθυπουργού ο Νοτιοκορεάτης Πρόεδρος Κιμ Ντάε Γιουνγκ.

Ο 72χρονος Κιμ Τζονγκ Πιλ, θεωρούμενος ως συντηρητικός πολιτικός, θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, αφού πετύχει την έγκριση της πλειοψηφίας των μελών της εθνοσυνέλευσης.

Το κόμμα της πλειοψηφίας "ΧΑΝΝΑΡΑ" (Ενα Εθνος) έχει ανακοινώσει πως θα ταχθεί ενάντια στην επικύρωση του διορισμού του Κιμ Τζονγκ Πιλ στη θέση του πρωθυπουργού. Το "ΧΑΝΝΑΡΑ" θεωρεί πως στον Κιμ Τζονγκ Πιλ λείπουν οι ικανότητες, οι γνώσεις και η πείρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της τρέχουσας οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα. Το παραπάνω κόμμα ελέγχει τις 161 από το σύνολο των 299 εδρών της Εθνοσυνέλευσης.

Ο Κιμ Τζονγκ Πιλ, σήμερα εν αποστρατεία αξιωματικός του στρατού, ήταν ένα από τα πρόσωπα - "κλειδιά" που συμμετείχαν στο πραξικόπημα του 1961 και στην τοποθέτηση του στρατηγού Παρκ Τζουνγκ Χι στην εξουσία. Δημιούργησε την Κορεατική Υπηρεσία Αντικατασκοπίας, την οποία διοίκησε επί σειρά ετών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ