Σάββατο 28 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συντονισμός Ομοσπονδιών

Να συντονίσουν τα αγωνιστικά τους βήματα αποφάσισαν έξι Ομοσπονδίες σε σύσκεψη που έγινε προχτές με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ). Στα πλαίσια αυτά διοργανώνουν συγκέντρωση τη Δευτέρα 23 Μάρτη και προγραμματίζουν 24ωρη πανελλαδική απεργία για το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη.

Την πρωτοβουλία ανέλαβαν εκτός της ΟΕΚΙΔΕ, οι: Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου και Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο.

Οπως σημειώνεται σε κοινή ανακοίνωση των Ομοσπονδιών, στη σύσκεψη διαπιστώθηκε η οργανωμένη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, που έχει αποτέλεσμα τη δραματική μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων, την περικοπή κοινωνικών δαπανών, τη σκληρή φορολόγηση, την ακρίβεια και την ανεργία. Επισημαίνεται πως οι εργοδότες ακολουθούν την πάγια τακτική της κωλυσιεργίας και της άρνησης υπογραφής κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων και ακόμα πιο προκλητικοί ζητούν την κατάργηση δικαιωμάτων, όπως του 5ήμερου - 40ωρου, την κατάργηση της ασφαλιστικής εισφοράς κ.ά.

Υπογραμμίζεται ότι οι εργαζόμενοι και τα συνδικαλιστικά τους όργανα δεν μπορούν να μένουν παθητικοί δέκτες και πως "επιβάλλεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά να δώσουν μαχητική - αγωνιστική απάντηση, περιφρουρώντας το θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων, διεκδικώντας καλύτερες συλλογικές συμβάσεις, ανθρώπινες συνθήκες δουλιάς, καλύτερους όρους ζωής".

Καλούν τη ΓΣΕΕ να ενημερώσει και να οργανώσει την πάλη των εργαζομένων ενάντια στην προκλητικότητα των εργοδοτικών οργανώσεων, επισημαίνοντας ότι "αυτό οφείλει να κάνει. Παρακολουθώντας απλώς, "καλύπτει" την προκλητικότητα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ