Σάββατο 28 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συλλαλητήριο και στη Θεσσαλονίκη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Συλλαλητήριο ενάντια στην εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης οργανώνουν στις 10 Μάρτη πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας την υπογραφή ικανοποιητικής Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κλαδικών συμβάσεων που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων. Για το σκοπό αυτό, καθώς και για την απόκρουση της σφοδρής επίθεσης στις εργασιακές σχέσεις, καλούν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να σταματήσει την κωλυσιεργία και να μπει μπροστά στην οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων.

Η απόφαση πάρθηκε στα πλαίσια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΘ μετά από πρωτοβουλία του Συνδικάτου Οικοδόμων και του Συνδικάτου Καπνεργατών "Παγκαπνεργατικό". Συμμετείχαν το Σωματείο Συνταξιούχων, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Δέρματος και εκπρόσωποι της μειοψηφίας από τα Σωματεία του ΟΑΣΘ, του ΟΤΕ, του Μετάλλου, και του Σωματείου Εργαζομένων στην πληνθοκεραμοποιία "Φιλίππου".

Συλλαλητήρια πραγματοποιούνται, επίσης, με τους ίδιους στόχους, στις 5 Μάρτη σε Αθήνα,Πάτρα,Βόλο,Αγρίνιο,Ζάκυνθο,καθώς επίσης στη Λάρισα στις 6 Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ