Σάββατο 28 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ - ΕΡΓΑΤΕΣ ΖΩΝΗΣ
Μαζί στον αγώνα

Πρώτο κοινό βήμα, στις 5 Μάρτη, με κοινή συγκέντρωση

Ναυτεργάτες και εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης συντονίζουν τα αγωνιστικά τους βήματα, με κοινή συγκέντρωση στις 5 Μάρτη,κόντρα σε μια πολιτική που τους καταδικάζει στην ανεργία. Την πρωτοβουλία για το συντονισμό και την κοινή δράση ανέλαβε η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού,στης οποίας τα γραφεία έγινε χτες το απόγευμα σύσκεψη, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα σωματεία της Ζώνης και το ναυτεργατικό σωματείο "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ".Ναυτεργάτες και εργατοτεχνίτες θα συναντηθούν την ερχόμενη Πέμπτη στις 11 το πρωί στη συμβολή της Ακτής Μιαούλη με την 2ας Μεραρχίας και από κει θα κατευθυνθούν με πορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Στο μεταξύ, οι ναυτεργάτες, που ανταποκρίνονται στο αγωνιστικό κάλεσμα ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, χτες συνέχισαν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει από τις 16 Φλεβάρη, με εξόρμηση στον Οίκο Ναύτου και πικετοφορία στην Ακτή Μιαούλη.

Από τις 8 το πρωί, περιόδευσαν σε όλα τα τμήματα του Ταμείου, καλώντας τους ασφαλισμένους να συμμετέχουν στην πανναυτεργατική συγκέντρωση, ενώ έγιναν αποδέκτες πολλών διαμαρτυριών από τους ασφαλισμένους, για το χάος που επικρατεί στον Οίκο Ναύτου, όπου όλα πλέον δείχνουν ότι οδεύει προς την οριστική διάλυση, όπως έχει αποφασίσει το Υπουργικό Συμβούλιο, στα πλαίσια καταργήσεων και συγχωνεύσεων Δημόσιων Οργανισμών.

Ασφαλισμένοι κατήγγειλαν την παρουσία ακόμα και τραμπούκων μέσα στο κτίριο, οι οποίοι πετάνε έξω όποιον τολμήσει να διαμαρτυρηθεί! Τέτοιο περιστατικό συνέβη προχτές το πρωί, όταν ένας ασφαλισμένος ζητούσε από αρχίατρο του Ταμείου να του υπογράψει μια συνταγή. Αυτός που πέταξε έξω τον ασφαλισμένο δεν αρνήθηκε το περιστατικό στους συνδικαλιστές και δήλωσε μάλιστα "υπάλληλος" του Οίκου Ναύτου. Ο πρόεδρος του Ταμείου Κώστας Φαζάκης, σε τηλεφωνική επικοινωνία μας, δήλωσε άγνοια για το περιστατικό, ενώ τα συγκεκριμένα άτομα, που είναι 7,τα αποκάλεσε "θυρωρούς"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ