Πέμπτη 5 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΞΙ ΠΟΛΕΙΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
για ικανοποιητικές συμβάσεις

Αρνείται η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ τις προτάσεις αγωνιστικού προγραμματισμού της ΕΣΑΚ, με πρόσχημα ότι δεν μπορεί να δεσμεύσει την επόμενη διοίκηση της Συνομοσπονδίας

Με πανεργατικά συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε έξι ακόμα πόλεις της χώρας, οι εργαζόμενοι καλούνται σήμερα να διαμηνύσουν σε κάθε κατεύθυνση την απόφασή τους να βάλουν φραγμό, με συντονισμένους δυναμικούς αγώνες, στην καταιγιστική αντεργατική επίθεση κεφαλαίου - κυβέρνησης και να διεκδικήσουν ικανοποιητικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Στην Αθήνα,το συλλαλητήριο γίνεται στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος και οργανώνεται από τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων. Συλλαλητήρια γίνονται επίσης στην Πάτρα,στο Βόλο,στην Καλαμάτα,στοΑγρίνιο,στη Ζάκυνθο και στη Λευκάδα.Τη "σκυτάλη" παίρνουν τις επόμενες μέρες η Λάρισα, τα Τρίκαλα, η Θεσσαλονίκη, η Λέσβος, ενώ αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες πόλεις και κλάδους ο αγωνιστικός "πυρετός".

Σήμερα εξάλλου "συναντώνται" σε κοινή διαδήλωση μπροστά στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, οι ναυτεργάτες και οι εργατοτεχνίτες της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, ενώ στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι συνταξιούχοι.

Στο μεταξύ, στη χτεσινή ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ,οι σύμβουλοι της ΕΣΑΚ πρότειναν την κήρυξη πανεργατικής απεργιακής κινητοποίησης αμέσως μετά το συνέδριο της Συνομοσπονδίας, για τη διεκδίκηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την απόκρουση της κυβερνητικής επίθεσης στο μέτωπο των ΔΕΚΟ. Η πλειοψηφία απέρριψε την πρόταση με το επιχείρημα ότι "δεν μπορεί να δεσμεύσει" τη νέα διοίκηση...


ΣΕΛ.  14   -   15

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ