Πέμπτη 5 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ - ΕΡΓΑΤΕΣ ΖΩΝΗΣ
Μαζί κατά της ανεργίας

Εξω από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας "συναντώνται" σήμερα οι δυο κλάδοι που κινητοποιούνται. Συμμετέχουν και οι συνταξιούχοι

Την πρώτη συντονισμένη αγωνιστική απάντηση στην πολιτική που τους καταδικάζει στην ανεργία, δίνουν σήμερα ναυτεργάτες και εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης με ταυτόχρονες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, που θα "συναντηθούν" έξω από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.Οι ναυτεργάτες, στα πλαίσια της πανναυτεργατικής συγκέντρωσης, που διοργανώνουν η ΠΕΜΕΝ και "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ",θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί στη συμβολή Ακτής Μιαούλη και 2ας Μεραρχίας. Οι εργατοτεχνίτες της Ζώνης θα συγκεντρωθούν στις 12 το πρωί στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά κατά τη διάρκεια στάσης εργασίας. Από κει θα ξεκινήσουν πορεία για να συναντηθούν με τους ναυτεργάτες και όλοι θα καταλήξουν στο ΥΕΝ. Στην πανναυτεργατική συγκέντρωση συμμετέχουν και οι συνταξιούχοι της πόλης, οι οποίοι καλούνται από τη Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών Σωματείων Πειραιά σε προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη."Η σύνταξή μας κινδυνεύει, το ασφαλιστικό σύστημα κατεδαφίζεται, οι συνταξιούχοι βρίσκονται επί ποδός", τονίζει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή.

Το σημερινό αγωνιστικό ραντεβού των δύο κλάδων αποτελεί την έναρξη της δράσης του αγωνιστικού μετώπου που αποφάσισαν να συγκροτήσουν προκειμένου να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στην εργασία, το θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, να "χτυπήσουν" το δουλεμπόριο που εκδηλώνεται σε βάρος τους, τόσο με τη δράση των ναυτιλιακών πρακτόρων, όσο και με τις εταιρίες - "μαϊμού" που εμφανίζονται ως επισκευαστικές. Ο αγώνας ναυτεργατών και εργατοτεχνιτών θα συνεχιστεί με κοινές εξορμήσεις στους δουλέμπορους και με ελέγχους σε πλοία.

Στο μεταξύ χτες οι ναυτεργάτες συνέχισαν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει από τις 16 Φλεβάρη, με πικετοφορία στην Ακτή Μιαούλη, η οποία κατέληξε στο Τμήμα Ελέγχου Ναυτικών (ΤΕΝ) του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Οι ναυτεργάτες με μαζική παράσταση απαίτησαν από τους αρμόδιους να σταματήσει η συναλλαγή του ΤΕΝ με τους κεφαλομεσίτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ