Πέμπτη 5 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εμπαίζονται οι συνταξιούχοι ναυτικοί!

Το πρωί ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας απέκλεισε το ενδεχόμενο αυξήσεων στις συντάξεις του ΝΑΤ. Το απόγευμα ο γγ του ΥΕΝ ανακοίνωνε, τηλεφωνικά, αυξήσεις 3,7 - 4,6% και δήλωνε ότι ο υπουργός "δεν είναι καλά ενημερωμένος"!

Σε εμπαιγμό σε βάρος των χιλιάδων συνταξιούχων του ΝΑΤ επιδόθηκε χτες η ηγεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας,γνωστοποιώντας μ' έναν επεισοδιακό και εξευτελιστικό για την ίδια τρόπο, αυξήσεις - κοροϊδία της τάξης του 3,7% για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τα κατώτερα πληρώματα και 4,6% για τους αξιωματικούς (πλοιάρχους και Α' μηχανικούς). Την ίδια ώρα η φορολογία που έχει επιβληθεί στο εισόδημα των συνταξιούχων έχει φτάσει 6% - 8% για τις συντάξεις που φτάνουν τις 150.000 δραχμές!

Ωστόσο, δεν είναι βέβαιο αν θα δοθούν κι αυτές έστω οι αυξήσεις, αφού δεν πρόκειται για υπουργικές ανακοινώσεις, αλλά για τηλεφωνικές δηλώσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου, Θανάση Τσουροπλή, στους δημοσιογράφους! Λίγες ώρες πριν ο υπουργός Στ. Σουμάκης,κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου στους ναυτιλιακούς συντάκτες, απέρριπτε το ενδεχόμενο να δοθούν ακόμα και αυτά τα ψίχουλα, δηλώνοντας: "Το ΝΑΤ έχει χάσει την ανταποδοτικότητά του" και "δεν υπάρχει ενδεχόμενο να επεκταθεί στους χαμηλοσυνταξιούχους του ΝΑΤ η μηνιαία αύξηση που ανακοινώθηκε για τους υπόλοιπους"!

Ο γενικός γραμματέας, προφανώς επιχειρώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, σε... τηλεφωνική επικοινωνία, μας εξήγησε το γεγονός των δύο διαφορετικών δηλώσεων, μέσα σε λίγες ώρες, ως εξής: "Ο υπουργός δεν ήταν καλά πληροφορημένος"!

Αυτό όμως που θεωρείται βέβαιο είναι ότι οι χαμηλοσυνταξιούχοι απειλούνται και με "κόψιμο" της σύνταξης, καθώς ο υπουργός συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ανέφερε ότι στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης του ΝΑΤ, "θα γίνει έρευνα όλων των συντάξεων" και προετοιμάζοντας σχετικά το έδαφος υπογράμμισε: "Οι χαμηλοσυνταξιούχοι με 5 χρόνια υπηρεσία απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια με το ναύτη που έχει 15 χρόνια υπηρεσία", το οποίο θεώρησε άδικο και μη ανταποδοτικό...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ