Πέμπτη 5 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σταθερά στην αδράνεια η ΓΕΝΟΠ

Απορρίφθηκαν οι προτάσεις της ΕΣΚ

Σε μια περίοδο που τα προβλήματα των εργαζομένων της ΔΕΗ συνεχώς οξύνονται, η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της διοίκησής της, πιστή στη λογική της αδράνειας, απέρριψε το πλαίσιο αιτημάτων και το πρόγραμμα δράσης που πρότεινε η ΕΣΚ - ΔΕΗ για τη διεκδίκηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το '98.

Η ΕΣΚ - ΔΕΗ πρότεινε να συζητηθούν στη χτεσινή συνεδρίαση η πορεία της επιχείρησης, καθώς τα μέτρα ιδιωτικοποίησης προχωρούν, το σκάνδαλο στη Φλώρινα, τα ασφαλιστικά προβλήματα και να γίνει προγραμματισμός του απολογιστικού συνεδρίου. Ειδικότερα, για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας πρότεινε τη διεκδίκηση αυξήσεων που να καλύπτουν τον πληθωρισμό και την αύξηση του ΑΕΠ, καθώς και τη σταδιακή κάλυψη των απωλειών των προηγούμενων ετών. Επίσης να διεκδικηθεί νομοθετική κατοχύρωση γνήσιας ΑΤΑ, άδεια πέντε βδομάδων, κατάργηση νόμων που επιτρέπουν τη μερική απασχόληση, χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια κ.ά.

Πρότεινε: Από τις 9 έως τις 25 Μάρτη πρόγραμμα περιοδειών σε χώρους δουλιάς για ενημέρωση των εργαζομένων και έκδοση υλικού προς ενημέρωση της κοινής γνώμης για τις συνέπειες από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Στις 26 Μάρτη πικετοφορίες σε μεγάλες πόλεις. Στις 28 Μάρτη κοινή ανοιχτή συνεδρίαση των Ομοσπονδιών των ΔΕΚΟ με θέμα τις ιδιωτικοποιήσεις και την αναπροσαρμογή των εργασιακών σχέσεων. Στις 31 Μάρτη 48ωρη απεργία και την πρώτη μέρα πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα. Στις 4 - 5 Απρίλη απολογιστικό συνέδριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ