Κυριακή 8 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι αρμόδιοι απαντούν

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΥΔΑΠ, σε απάντηση επιστολής του Οδυσσέα Βελιανίτη στον "Ριζοσπάστη" (15 - 2 - 98) που γίνεται αναφορά στο Χάρτη Υποχρεώσεων της ΕΥΔΑΠ, πήραμε την παρακάτω απάντηση:

"Για να μη δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, αλλά και για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών σας, διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

- Η ΕΥΔΑΠ δε χρεώνει το νερό στις φτωχές οικογένειες με 900 δρχ. το κ.μ., όπως εσφαλμένως ισχυρίζεται ο αναγνώστης σας. Η τιμή αυτή ισχύει για τις πολύ υψηλές - άνω των 105 κ.μ./τρίμηνο - καταναλώσεις. Η χρέωση για τις χαμηλές καταναλώσεις είναι 117 δρχ/κ.μ.

- Σύμφωνα με τον κανονισμό Υδρευσης, κάθε ακίνητο πρέπει να έχει δική του, ξεχωριστή σύνδεση με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ. Δεν μπορούν δηλαδή, να υδροδοτούνται τρεις ή τέσσερις οικογένειες από την ίδια παροχή. Γιατί, πολύ απλά, στην περίπτωση αυτή, ανεβαίνει η κατανάλωση και η χρέωση γίνεται με τις κλίμακες των υψηλότερων καταναλώσεων.

- Το κόστος για κάθε παροχή δεν εξαρτάται μόνο από το κόστος του υδρομέτρου. Επιβαρύνεται, επιπλέον, από το κόστος των άλλων υλικών καθώς και της εργασίας, για την εγκατάσταση της παροχής, αλλά και από τη συμμετοχή του ιδιοκτήτη στο κόστος του δικτύου ύδρευσης, που φτάνει μέχρι την πόρτα του ακινήτου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ