Κυριακή 8 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ "Ρίζο"

Η Νέμεσις δε θ' αργήσει

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΩΒΟΥΣΑΣ,Αχίλλειο - Φάρσαλα. Μετά τα ερωτικά σκάνδαλα "Made in USA" του προέδρου τους Κλίντον, μας προέκυψαν τα "παιχνίδια" πολέμου. Απολαύσαμε σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση τον πλανητάρχη να αναγγέλλει τις νέες του επιθέσεις εναντίον του Ιράκ, που σκοπό είχαν, μόνο, να "σωφρονίσουν" τον Σαντάμ Χουσεϊν! Τι υποκρισία και τι θράσος. Ομως η παγκόσμια κατακραυγή απομάκρυνε προς στιγμή τον κίνδυνο. Ενα κίνδυνο φοβερό, μιας στρατιωτικής επίθεσης ενάντια σε ένα οικονομικά στραγγαλισμένο, υποσιτισμένο και δυστυχισμένο λαό, που εδώ και επτά χρόνια υφίσταται τον αποκλεισμό που του έχουν επιβάλει οι "ειρηνοποιοί" Αμερικάνοι.

Ετσι οι καταταλαιπωρημένοι Ιρακινοί δεν έγιναν θέαμα τηλεοπτικό, που θα το μετέδιδε ο CNN για ακόμη μια φορά. Οι πύραυλοι του πλανητάρχη δεν κτύπησαν στόχους "στρατιωτικούς", όπως τότε το 1991 ανακοίνωναν οι επιτελείς, σκοτώνοντας χιλιάδες αμάχους, γυναίκες και παιδιά, στα καταφύγια.

Ομως για τα υποσιτισμένα Ιρακινόπουλα, που παθαίνουν αβοήθητα στα υπολειτουργούντα νοσοκομεία τους, και που οι δυνατοί της Γης θέλουν να τα αποτελειώσουν με τα όπλα τους, η Νέμεσις δε θ' αργήσει...

Για τη Βάρκιζα

ΝΙΚΑΝΔΡΟΣ ΚΕΠΕΣΗΣ.(Με αφορμή τα δυο δημοσιεύματα του "Ρ" για τη Βάρκιζα): Η αυτοκριτική - κύριο χαρακτηριστικό των μαρξιστικών - λενινιστικών κομμάτων - αποτελεί μια απ' τις αρχές λειτουργίας και δράσης τους. Ο Λένιν έγραψε στον "αριστερισμό" του σχετικά με τα λάθη. Με την ικανότητα του κόμματος έγκαιρα να τα διαπιστώνει, να βρίσκει τις αιτίες που τα δημιούργησαν και να παίρνει τα μέτρα για τη μη επανάληψή τους.

Εχω τη γνώμη ότι αν στην "κρίσιμη χρονιά" του 1944 το ΚΚΕ λειτουργούσε με βάση αυτές τις αρχές, είναι πολύ πιθανό να μη γινόταν το λάθος στις 12-2-1945, το λάθος της Βάρκιζας.

Για τη Βάρκιζα η απόφαση του ΠΓ ήταν, ότι δε θα υπογράψουμε αν δεν υπάρχει ο όρος Γενική Πολιτική Αμνηστία.Και στην προκειμένη περίπτωση ξανά η απόφαση παραβιάστηκε και πάλι μέτρα δεν πάρθηκαν από την Ολομέλεια της ΚΕ (Απρίλης 1945). Ετσι δε διαπαιδαγωγούμε.

Το ότι αποφάσισε το ΠΓ να συρθούμε σε διαπραγματεύσεις οφείλεται στο γεγονός ότι το ΠΓ δεν μπόρεσε να κάμει σωστή εκτίμηση του συσχετισμού δυνάμεων. Δε ζήτησε τη γνώμη του Γεν. Αρχηγείου του ΕΛΑΣ, για τις δυνατότητές μας να συνεχίσουμε τον αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ