Τρίτη 10 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΟΝΑΔΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Και κυβερνητικές "φιέστες" για τη στήριξη του σκανδάλου

Σε πλήρη αποθράσυνση οδηγούνται οι κυβερνώντες στο θέμα του σκανδάλου της Φλώρινας, μετά την απροσδόκητη τροπή της παραπομπής του θέματος στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Ετσι μετά τις επίσημες δηλώσεις, τόσο του πρωθυπουργού όσο και των υπουργών Τύπου και Ανάπτυξης, περί σκανδαλολογίας που εκπορεύεται από επιχειρηματικά συμφέροντα, και ενώ σήμερα συνεδριάζει η παραπάνω επιτροπή, η κυβέρνηση με διάφορα προσχήματα και προκειμένου να υπερασπιστεί μέχρι τέλους την αντεθνική πολιτική της καταφεύγει ακόμη και σε φιέστες. Την ίδια στιγμή σύσσωμοι οι διάφοροι σύλλογοι και οργανώσεις της ευρύτερης περιοχής της Φλωρίνης, που παρεμπιπτόντως είναι και ένθερμοι υποστηριχτές της εν γένει κυβερνητικής πολιτικής, έχουν αναγάγει την κατασκευή της μονάδας της ΔΕΗ σε μείζον εθνικό ζήτημα και προτρέπουν με διάφορους τρόπους για την επίσπευση της υλοποίησης της κυβερνητικής απόφασης για κατασκευή της μονάδας με το σκανδαλώδες τίμημα των 179,5 δισ. δρχ.

Οπως ενημερώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φλώρινας, μετά από πρόσκληση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (για την υλοποίηση της μονάδας), την προσεχή Πέμπτη αναμένεται στην Κ\κοινότητα Μελίτης (περιοχή χωροθέτησης της μονάδας), η υπουργός Ανάπτυξης, Β. Παπανδρέου, συνοδευόμενη από υφυπουργούς γ. γραμματείς, συμβούλους και δημοσιογράφους. Πρόκειται σαφώς για μία καλοστημένη φιέστα, από την οποία η κυβέρνηση αναμένει ένα πολύ καλό άλλοθι για την πολιτική που φέρεται αποφασισμένη να εφαρμόσει, παρά τις τεράστιες αντιδράσεις. Η όλη αυτή φιέστα παρουσιάζεται ως κυβερνητική ευθιξία προς τις δεσμεύσεις της απέναντι στο λαό της Φλώρινας, ο οποίος απαιτεί εξηγήσεις για τις καθυστερήσεις. Βεβαίως, η κυβέρνηση θα είχε μία πιθανότητα να πείσει για την ευθιξία της και τη διαφάνεια που επιθυμεί, εάν είχε φέρει τη σύμβαση για έλεγχο στη Βουλή, κάτι που δεν έπραξε, αλλά, απεναντίας, ο κίνδυνος αυτό να συμβεί μετά την παραπομπή του θέματος στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, έχει θορυβήσει άπαντες τους εμπλεκόμενους, οι οποίοι και για τις εντυπώσεις καταφεύγουν σε κάθε είδους άμυνα.

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να προσέλθουν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, η Β. Παπανδρέου, ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μπιρδιμίρης, καθώς και άλλοι αρμόδιοι της ΔΕΗ που εμπλέκονται στο θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ