Τρίτη 10 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
"Ηξεις αφήξεις" για τις φοροεκκρεμότητες

"Ναι μεν, αλλά", ήταν στην ουσία η απάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών σε σχετικά δημοσιεύματα, που κάνουν λόγο για επικείμενο κλείσιμο εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων με συνοπτικές διαδικασίες. Με αφορμή σχετικό δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, το υπουργείο Οικονομικών, ανακοίνωσε χτες ότι:

  • Δεν πρόκειται να επαναληφθεί η ΠΟΛ 1099, με την οποία περαιώνονταν οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις με μαθηματικούς υπολογισμούς.
  • Πρόκειται εντός του έτους να ξεκινήσει η λειτουργία τόσο του Εθνικού όσο και των Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων, με τα οποία θα ενταθούν οι ουσιαστικοί έλεγχοι των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών.
  • Με αφορμή, αφ' ενός μεν τη λειτουργία του προγράμματος ESKORT, αφ' ετέρου δε τα αποτελέσματα της μελέτης του IRS για τους ελέγχους και τις εισπράξεις, θα δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες ελεγκτικών διαδικασιών με στόχο την τυποποίηση και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των ελέγχων.

Από τα παραπάνω, είναι φανερό ότι η κυβέρνηση δε διαψεύδει το περιεχόμενο του σχετικού δημοσιεύματος, αλλά και παλαιότερων σχετικών δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία το υπουργείο Οικονομικών στοχεύει στο κλείσιμο 6 εκατομ. εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων πάσης φύσεως εντός του 1998. Οπως αναφέρεται συγκεκριμένα, αμέσως μετά τη λήξη των προθεσμιών για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα εκδοθεί υπουργική απόφαση,με την οποία θα καθοριστούν νέες διαδικασίες ελέγχου των δηλώσεων για όλες τις κατηγορίες εισοδημάτων καθώς και ειδικός τρόπος επίλυσης των διαφορών που θα προκύπτουν από αυτόν τον έλεγχο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ