Τετάρτη 11 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ
Υποκριτικό "παρών" στη Συνθήκη του Αμστερνταμ
  • Τακτική αποπροσανατολισμού επιλέγει ο ΣΥΝ για τη Συνθήκη του Αμστερνταμ, αντί της καταψήφισής της στη Βουλή
  • Δυστοκία στην κεντροαριστερή συνεργασία

Σε μια προσπάθεια να αποφύγει το κόστος της ευρωυποταγής - όπως αυτό καταγράφεται καθημερινά με την υλοποίηση της Συνθήκης του Μάαστριχτ και ενόψει, τώρα, της συζήτησης στη Βουλή της Συνθήκης του Αμστερνταμ - η ηγεσία του ΣΥΝ, αντί καθαρής και συγκεκριμένης τοποθέτησης, επιχειρεί "να θολώσει τα νερά" επιλέγοντας το... "παρών" κατά τη συζήτηση της Συνθήκης του Αμστερνταμ στη Βουλή. Στην πρόταση αυτή κατέληξε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ προχτές προς την ΚΠΕ που καλείται να αποφασίσει σχετικά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ η τελική απόφαση θα διαμορφωθεί στο συνέδριο που θα γίνει στα μέσα του Απρίλη - σε δουλιά να βρίσκονται... Το "παρών" πέρασε στην ΠΓ του ΣΥΝ με πλειοψηφία 9 μελών, ενώ 6 μέλη του λεγόμενου Αριστερού Ρεύματος πρότειναν "όχι" και δύο ακόμα (Μ. Παπαγιαννάκης και Δ. Χατζησωκράτης) πρότειναν να τοποθετηθεί ο ΣΥΝ με ένα... κριτικό "ναι".

Με τον τρόπο αυτό η ηγεσία του ΣΥΝ επιχειρεί ένα "συγκερασμό και συμψηφισμό" των διαφορετικών απόψεων όσον αφορά τον τρόπο και τις διαδικασίες που ακολουθούνται στην πορεία της αντιλαϊκής σύγκλισης και της ΟΝΕ. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για έναν ελιγμό με στόχο να κρύψουν την πλήρη συμφωνία τους στην ουσία της Συνθήκης του Μάαστριχτ και, τώρα, του Αμστερνταμ - που αποτελεί το προϊόν της αναθεώρησης του Μάαστριχτ με την οποία ο ΣΥΝ εξαπατούσε τον ελληνικό λαό και τους λίγους οπαδούς του προβάλλοντας πως, τάχα, μπορεί να αλλάξει η ουσία της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Δυσκολίες στη ΣΥΝεργασία

Οσον αφορά τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ που συνεδρίασε χτες, κατά πληροφορίες διαπίστωσε πως η Κεντροαριστερή Συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ "κοντράρει στην ηγεμονική στάση του ΠΑΣΟΚ", οι οργανώσεις του οποίου - παρά τις κατευθύνσεις της ηγετικής ομάδας- φαίνονται απρόθυμες να στηρίξουν τους περισσότερους από τους υποψηφίους που προτείνονται από το ΣΥΝ ως κοινοί υποψήφιοι. Με σκοπό την επιβολή της πλήρους υποταγής του ΣΥΝ στις επιλογές του ΠΑΣΟΚ, αξιοποιούνται οι αντιρρήσεις των ΠΑΣΟΚων στο πρόσωπο της Δαμανάκη αλλά και η στάση σκοπιμότητας που ακολουθεί, από την άλλη, η ηγεσία του ΣΥΝ, τόσο με την αυτόνομη κάθοδο στη Θεσσαλονίκη όσο και με τη σκόπιμη καθυστέρηση στην ανακοίνωση υποστήριξης στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Χρ. Φωτίου, στον Πειραιά.

Σχετικά με τις νομαρχιακές εκλογές, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ, μετά τις διαφωνίες που εκδηλώθηκαν, κατέληξε να κατέβει στην υπερνομαρχία Αθηνών με την υποψηφιότητα Δραγασάκη στη θέση του υπερνομάρχη αλλά με Λυκούδη στη νομαρχία Αθηνών, αντί Χατζησωκράτη που αρνήθηκε να είναι ξανά υποψήφιος αφού δε χρίστηκε υποψήφιος αντί του Γ. Δραγασάκη...

  • Χτες στις 4.00 το μεσημέρι, το αυτοκίνητο του προέδρου του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλου που μετέβαινε στην Αρτα, λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου ξέφυγε από την πορεία του στο 145 χιλιόμετρο του εθνικού δρόμου Αθηνών - Πάτρας κοντά στο Αίγιο και χτύπησε στο προστατευτικό κιγκλίδωμα. Ευτυχώς, εκτός από ελαφρούς μώλωπες, κανένας δεν τραυματίστηκε.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο ...μεσίτης (2006-03-02 00:00:00.0)
Αναταράξεις στο ΣΥΝ για τις υποψηφιότητες (2005-10-13 00:00:00.0)
ΣΥΝ-ΑΛΛΑΓΕΣ (2002-10-18 00:00:00.0)
Να γίνει δημοψήφισμα για τη Συνθήκη του Αμστερνταμ (1999-01-27 00:00:00.0)
100% ...ΣΥΝ! (1998-04-22 00:00:00.0)
Διαφωνούν συμφωνώντας (1998-04-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ