Τετάρτη 11 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Λογοτεχνία και επιστήμη
  • Σήμερα (7μμ), στην Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών (Τοσίτσα 11), ο σκηνοθέτης Γιάννης Βαμβακάς θα παρουσιάσει την ποιητική συλλογή της Μαρί- Κριστίν Μποσίς "Αραγε... ".
  • "Μάνος Κράλης, ένας από τους πρώτους ανανεωτές του ποιητικού λόγου στην Κύπρο", είναι το θέμα της ομιλίας της ποιήτριας Νίκης Λαδάκη - Φιλίππου,σήμερα (8.30μμ) στο "Σπίτι της Κύπρου" (Ηρακλείτου 10). Θα λειτουργήσει και έκθεση βιβλίων, χειρογράφων, δημοσιευμάτων, φωτογραφιών του ποιητή.
  • Στο Σύλλογο των Αθηναίων (Κέκροπος 10, Πλάκα), αύριο (7μμ), η λογοτέχνης Φλωρέττα Φλεριανού - Μπόσδα θα μιλήσει με θέμα "Ο θησαυρός και τα τρόπαια των Αθηναίων στους Δελφούς, τον τόπο λατρείας του Απόλλωνος".Θα προλογίσει ο Ιωάννης Δ. Τοτόμης.Θα προβληθούν διαφάνειες.
  • Αύριο (7μμ), στον "Παρνασσό" (πλ. Καρύτση), θα τιμηθεί ο Γεώργιος Βιζυηνός.Θα μιλήσουν οι: Νικόλαος Φορόπουλος, Τάσος Αναγνώστου, Αλίκη Μελισσείδου - Σιαβελή.Αποσπάσματα έργων του Βιζυηνού θα διαβάσει η συγγραφέας Κατερίνα Μουρίκη.Θα ακουστούν μελοποιημένα ποιήματά του. Ενορχήστρωση - πιάνο Γιώργος Τσοκάνης.Τραγούδι Τάσος και Μαίρη Τσοκάνη.
  • Αύριο (6μμ), στη δημόσια συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών, ο ακαδημαϊκός Δημήτρης Νανόπουλος θα μιλήσει με θέμα: "Πρόσφατες αστρονομικές ενδείξεις για την ύπαρξη νέας κοσμικής δύναμης και οι δραματικές συνέπειές τους στην κατανόηση του σύμπαντος".
  • Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας,η Πολιτιστική Κίνηση Ν. Ροδόπης,σήμερα (7μμ), οργανώνει ομιλία της Φωτεινής Τσιμπιρίδου(Κοινωνική Ανθρωπολόγος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης), με θέμα:"Γυναίκες - πολιτισμός - πολυπολιτισμικότητα".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ