Τετάρτη 11 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι "μεταμορφώσεις": Τζαζ και Διάστημα

Σας αρέσει ο τρόμος; Παραφράζουμε την ερώτηση - τίτλο της Φρανσουάζ Σαγκάν "Σας αρέσει ο Μπραμς;", και σας ρωτούμε αν επιθυμείτε να δείτε μια από τις καλύτερες ταινίες τρόμου των τελευταίων χρόνων. Πρόκειται για την αμερικανική ταινία τρόμου του Ρίντλεϊ Σκοτ: "Αλιεν, ο επιβάτης του διαστήματος",που θα παρουσιάσει το MEGA στις 24.00. Ας ρίξουμε μια ματιά στην υπόθεση. Οι επιβάτες ενός διαστημόπλοιου μεταφέρουν ένα γνωστό ον από έναν πλανήτη όπου στάθμευαν για λίγο, αγνοώντας τους κινδύνους που τους περιμένουν. Ο σκηνοθέτης δημιουργεί μια ιστορία που μοιάζει σαν αληθινή, μια ιστορία κλειστοφοβική, που δείχνει εφτά ανθρώπους εγκλωβισμένους στο Διάστημα, να βρίσκονται στο έλεος ενός φρικτού και αόρατου φαντάσματος, που καραδοκεί σε κάθε γωνιά του σκάφους και είναι πάντα σε επιθετική ετοιμότητα. Το φοβερό είναι ότι οι έρημοι αυτοί άνθρωποι δεν είναι σε θέση να το αντιμετωπίσουν. Με τους: Σιγκούνι Γουίβερ και Τομ Σκέριτ.

Από την ΕΤ-1 στις 23.00 "Μπερντ" του Κλιντ Ιστγουντ.

Πρόκειται για μια εκπληκτική μουσική βιογραφία του μεγάλου μαύρου σαξοφωνίστα της τζαζ Τσάρλι Πάρκερ, του επονομαζόμενου "Μπερντ". Η ταινία αρχίζει από τη στιγμή που ο καλλιτέχνης βρίσκεται στο μεσοστράτι της ζωής του και, ενώ είναι παντρεμένος για τέταρτη φορά, είναι υπέρβαρος και πάσχει από έλκος και από ψυχικές διαταραχές, αποπειράται να αυτοκτονήσει. Τα φλας - μπακ βοηθούν να γνωρίσουμε τη ζωή του "Μπερντ", να παρακολουθήσουμε τις πρώτες εμφανίσεις του σε μπαρ γεμάτα καπνούς, την καθιέρωσή του, το απόγειο της δόξας του, αλλά και τις συχνές κρίσεις απελπισίας, τον τρελό του έρωτα και τις σερενάτες που έγραφε και έπαιζε για την Τσαν, αλλά και τη ροπή προς τα ναρκωτικά και τη μάχη που κατά καιρούς έδινε για να απεξαρτητοποιηθεί. Η ταινία είναι πλημμυρισμένη από τις υπέροχες νότες του Πάρκερ, από την πληθωρική παρουσία του και από την εκπληκτική ερμηνεία του Φόρεστ Γουϊτάκερ, ο οποίος απέσπασε το Βραβείο Ερμηνείας στο Φεστιβάλ των Καννών. Ο Κλιντ Ιστγουντ απέδειξε ακόμη μια φορά, και ίσως να ήταν μια από τις πρώτες, ότι εκτός από εξαιρετικός ηθοποιός είναι το ίδιο και καλός σκηνοθέτης.

Από την ΕΤ-3 στις 22.30 "Η μεταμόρφωση" του Ρουτζέρο Ντεοντάνο.

Πρόκειται για ένα θρίλερ ιταλικής και αμερικανικής συμπαραγωγής του 1988, που αφηγείται την ιστορία ενός πιανίστα, ο οποίος εκτός του ότι είναι άριστος εκτελεστής είναι και πολύ όμορφος, γοητευτικός και έχει πολλές κατακτήσεις. Ολα δείχνουν ότι το μέλλον θα είναι ακόμη καλύτερο και από το παρόν, όμως η ζωή έχει άλλα αποφασίσει. Μια μέρα ο νέος καλλιτέχνης ανακαλύπτει ότι μολύνθηκε από μια ασθένεια που τον κάνει να γερνά με φοβερή ταχύτητα. Δυστυχώς γι' αυτόν, η ασθένεια του μολύνει και την ψυχή. Σε μικρό χρονικό διάστημα, γίνεται βίαιος και αρχίζει να σκοτώνει μόνο και μόνο από ευχαρίστηση. Με τον Μάικλ Γιορκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ