Πέμπτη 12 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Στη δημοσιότητα το πόρισμα για την πτώση του τελεφερίκ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΡΩΜΗ.-

Η εντεταλμένη ομάδα έρευνας του αμερικανικού στρατού ολοκλήρωσε την έρευνά της και το αποτέλεσμα αυτής - επιβαρυντικό για το τετραμελές πλήρωμα του αμερικανικού στρατιωτικού αεροπλάνου - αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα σήμερα.

Σύμφωνα με το πόρισμα, όπως ανακοίνωσε χτες αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας, την ευθύνη για την τραγωδία της πτώσης της καμπίνας του τελεφερίκ, στην Ιταλία, που στοίχισε τη ζωή σε 20 ανθρώπους, φέρει το τετραμελές πλήρωμα του αμερικανικού πολεμικού αεροσκάφους. Επισήμως το αποτέλεσμα της έρευνας αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σήμερα στο Αβιάνο της Ιταλίας - όπου βρίσκεται η αμερικανική βάση, στη δύναμη της οποίας ανήκει το υπαίτιο αεροπλάνο και το πλήρωμά του - από τονΜάικλ Ντελόνγκ,που προϊσταται της έρευνας και είναι υποδιοικητής της ατλαντικής δύναμης πεζοναυτών του αμερικανικού στρατού, με έδρα το Νόρφολκ, στην Πολιτεία της Βιρτζίνια.

"Από την έρευνα προέκυψε ότι το δυστύχημα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Διαπιστώθηκε σφάλμα του πιλότου και γίνεται εισήγηση για λήψη πειθαρχικών μέτρων σε βάρος του πληρώματος", τόνισε στο πρακτορείο "Ρόιτερ" ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, ενώ νωρίτερα άλλοι είχαν δηλώσει ότι το αεροπλάνο, ένα "EA - 6B Prowler", πετούσε σε πολύ χαμηλό ύψος, κάτι που απαγορεύεται, βάσει της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Το δυστύχημα, που έγινε στις 3 Φλεβάρη, στη Βορειοανατολική Ιταλία, όταν τα αεροσκάφος προσέκρουσε στο συρματόσχοινο του τελεφερίκ, με αποτέλεσμα η καμπίνα να πέσει στο κενό και να παρασύρει στο θάνατο τους είκοσι τουρίστες που επέβαιναν σ' αυτήν, έχει προκαλέσει πολλαπλούς"τριγμούς" στις αμερικανοϊταλικές σχέσεις και πολιτικό ζήτημα στη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ