Πέμπτη 12 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Να μη μετατραπεί η πόλη σε έδρα ΝΑΤΟικών δυνάμεων

Ανακοίνωση της ΚΟΘ του ΚΚΕ

Οι ελληνοτουρκικοί διαγκωνισμοί για την εξασφάλιση "ηγεμονικού ρόλου" στην περιοχή και οι πλειοδοτικές "προσφορές" της Αθήνας μετατρέπουν τη χώρα σε όχημα των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων που ανταγωνίζονται αυτή την περίοδο, για μια ακόμη φορά, στα Βαλκάνια. Η έκρηξη στο Κόσσοβο, εντείνει την ανησυχία για τις "προσφορές" που η ελληνική κυβέρνηση κάνει, επιδιώκοντας "κομμάτι" από τη "βαλκανική πίτα". Η Κομματική Οργάνωση της Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της επισημαίνει τις επικίνδυνες συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής.

Στην ανακοίνωση τονίζεται:

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον τοπικό Τύπο ο υπουργός Αμυνας κ. Τσοχατζόπουλος υπέβαλε πρόταση στο ΝΑΤΟ για την εγκατάσταση στη Θεσσαλονίκη της έδρας μιας πολυεθνικής μονάδας "ειρηνευτικών αποστολών".

Στο αναπτυξιακό μοντέλο της μετατροπής της πόλης και του νομού σε κέντρο παροχής υπηρεσιών και διαμετακομιστικού εμπορίου, που προωθεί η ΕΕ, με τη στήριξη των ντόπιων κυβερνητικών, προστίθεται ένας ακόμη κρίκος: αυτός της παροχής υπηρεσιών στους ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ "εν όπλοις".

Οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης καλούνται να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, για να ανατραπεί αυτή η επικίνδυνη πολιτική, πριν είναι πολύ αργά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ