Παρασκευή 13 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αξια διάδοχος...

Αξια διάδοχος του Δ. Λιβανού, τέως υπουργού Τουρισμού επί κυβέρνησης Α. Παπανδρέου, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στο ξένο πολυεθνικό κεφάλαιο, αποδεικνύεται η σημερινή υπουργός Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου. Οπως, λοιπόν, πριν από τέσσερα χρόνια ο τότε υπουργός Τουρισμού επιστρέφοντας από τις ΗΠΑ είχε εκφράσει την ...ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον που είχαν δείξει Αμερικανοί επιχειρηματίες για τις άδειες καζίνο και γενικότερα για τα φιλέτα της περιουσίας του ΕΟΤ, κατά ανάλογο τρόπο, η Β. Παπανδρέου, σε συνέντευξή της στα πλαίσια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ΙΤΒ '98 στο Βερολίνο, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το ενδιαφέρον Γερμανών "επενδυτών" να εκμεταλλευτούν τα "χρυσωρυχεία" του ΕΟΤ. Την ίδια στιγμή, αναφερόμενη στην πολιτική "εκσυγχρονισμού" που εφαρμόζει η κυβέρνηση και στον τομέα του τουρισμού, μίλησε με ...εθνική υπερηφάνεια για την περιβόητη "αξιοποίηση" της περιουσίας του ΕΟΤ. Δηλαδή, την πολιτική που παραδίδει γην και ύδωρ στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Αυτήν ακριβώς, που υπόσχεται άρον - άρον ξεπούλημα της περιουσίας του ΕΟΤ στα "θαυματουργά" χέρια της "ιδιωτικής πρωτοβουλίας", ακόμα και "Ξενία" που βρίσκονται σε αρχαιολογικούς χώρους, αποσιωπώντας τα έκτροπα, τα σημεία και τέρατα, που έχουν γίνει από την "ιδιωτική πρωτοβουλία" σε αρχαιολογικά μνημεία, όπου ανήκουν εγκαταστάσεις που τους έχουν εκχωρηθεί για να εκμεταλλεύονται.

***

Η υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στους ξένους δημοσιογράφους, δε σταμάτησε μόνο σ' αυτά. Προχώρησε και ακόμα παραπέρα, μη διστάζοντας να εντάξει το ηλεκτρονικό φακέλωμα της Συνθήκης Σένγκεν στα έργα ...εκσυγχρονισμού της τουριστικής πολιτικής της Ελλάδας, παρέχοντας τη διαβεβαίωση της ελληνικής κυβέρνησης ότι μεταξύ των έργων, συνολικού προϋπολογισμού 13,5 δισ. δρχ. για τα αεροδρόμια της χώρας, "σημαντικός αριθμός των έργων" αφορά τις "ανάγκες για την εφαρμογή της Συνθήκης Σένγκεν"!

***

Στα πλαίσια της βελτίωσης της εξυπηρέτησης των τουριστών, ενέταξε η κυρία υπουργός και την αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, οι οποίοι, υποσχέθηκε, θα παραμένουν ανοιχτοί περισσότερες ώρες χρησιμοποιώντας εποχικό προσωπικό. Δηλαδή, ακόμα λιγότερο ειδικευμένο προσωπικό για τις απαιτήσεις φύλαξης των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, για να εξυπηρετούνται "ημέτεροι".

Μετά από τα παραπάνω, τι άλλο να πει κανείς; Τα σχόλια περιττεύουν, αφού η κυρία υπουργός τα είπε μόνη της μια χαρά.

Μ.Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ