Σάββατο 14 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ
Βλέπει τελικό

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σήμερα στον ημιτελικό του φάιναλ - φορ στο Κυπελλούχων την πορτογαλική Καστέλο Ντα Μάια

Δύσκολο έργο έχει σήμερα και αύριο στο Κούνεο ο Ολυμπιακός, στην τρίτη συνεχόμενη συμμετοχή του σε φάιναλ-φορ Κυπέλλου Κυπελλούχων (έβδομη συνεχόμενη σε ευρωπαϊκό φάιναλ-φορ). Σήμερα στις 4μμ θα βρουν απέναντι τους νιόφερτους σε ευρωπαϊκό φάιναλ-φορ Πορτογάλους της Καστέλο Ντα Μάια. Οι Πορτογάλοι είναι γνωστοί στο ευρωπαϊκό κοινό, αφού πριν από δύο χρόνια αντιμετώπισαν στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας την Ορεστιάδα και αποκλείστηκαν, χάνοντας δύο φορές στην ακριτική πόλη. Φέτος όμως εμφανίζονται πιο ενισχυμένοι και προκρίθηκαν παίρνοντας τη δεύτερη θέση στον όμιλο, πίσω από την Κούνεο, που ήταν η μόνη ομάδα από την οποία έχασαν. Στις τάξεις τους έχουν τέσσερις Βραζιλιάνους. Ο Μοντάλι θέλει απέναντι στους Πορτογάλους πολύ ισχυρό σερβίς, για να αποδιοργανωθεί η υποδοχή τους και να δυσκολέψει η δουλιά του πολύ καλού Βραζιλιάνου πασαδόρου της. Σύμφωνα με τον Ιταλό τεχνικό η Καστέλο είναι καλύτερη από τη γερμανική Μπερλίν, που αντιμετώπισε πέρσι στο φάιναλ-φορ στη Θεσ/νίκη. Στο σημερινό παιχνίδι αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στην αρχική εξάδα ο Χριστοφιδέλης αντί του Γκιούρδα, που έχει χάσει προπονήσεις λόγω στράτευσης. Κανονικά θα παίξει ο Θεοδωρίδης που ανέρρωσε.

Αν οι "ερυθρόλευκοι" τα καταφέρουν, θα βρεθούν αντιμέτωποι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, με την πανίσχυρη ιταλική Κούνεο (παίζει στον άλλο ημιτελικό με την ισπανική Γκραν Κανάρια, όπως και πέρυσι στη Θεσ/νίκη. Οι Ιταλοί, κυπελλούχοι Ευρώπης το 1997, έχουν στις τάξεις τους "αστέρια" όπως ο διεθνής Γιουγκοσλάβος πασαδόρος Ν. Γκρίμπιτς, ο περίφημος Ισπανός διαγώνιος Πασκουάλ και οι διεθνείς Ιταλοί Πάμπι και Τζιρέτο. Η Κούνεο είναι επικεφαλής στο ιταλικό πρωτάθλημα και διανύει περίοδος φόρμας. Ο Μοντάλι δεν έχει αυταπάτες: "Απέναντι στην Κούνεο θα προσπαθήσουμε και ό,τι βγει". Ο τελικός θα ξεκινήσει στις 6μμ και ο μικρός τελικός στις 2.30μμ.

Το πρωτάθλημα

Εύκολο έργο αναμένεται να έχουν τα φαβορί στη σημερινή 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών.

Η πρωτοπόρος Ορεστιάδα μετά τη μεγάλη της νίκη επί του Ολυμπιακού, την προηγούμενη αγωνιστική, δοκιμάζει τις δυνάμεις της στην Ηλιούπολη, όπου αντιμετωπίζει την αξιόμαχη Φιλία.

Ο έτερος των πρωτοπόρων Αρης αγωνίζεται τη Δευτέρα με αντίπαλο το συμπολίτη του Ηρακλή. Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΠΑΟΚ - Πανελλήνιος (Σταυρούπολη 19.00), Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Παναθηναϊκός (Αλεξανδρούπολη 17.45), ΑΕΚ - Κτησιφώντας (Γ. Μόσχος 17.00), Φιλία - Ορεστιάδα (Ηλιούπολη 19.30), Ηρακλής - Αρης (Κατσάνειο 16.30, ΕΤ1 - 17.45).

Με τη 19η αγωνιστική συνεχίζεται σήμερα και αύριο το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών. Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΣΗΜΕΡΑ: Ιωνικός ΝΦ - Αρης (15.00), Βριλήσσια - Ηλιούπολη (20.00). ΚΥΡΙΑΚΗ: Λάρισα - Αγ. Σώστης (12.00), Παπάγου - Νίκη Αλεξανδρούπολης (12.00), Κοζάνη - Ολυμπιακός (12.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ