Σάββατο 21 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Υποταγμένος στους νόμους της αγοράς

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ, Μ. Κωστόπουλου σε σχετική Επερώτηση της ΝΔ

Με την Επερώτηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τα κονδύλια επιχορήγησης θεατρικών θιάσων και άλλων πολιτιστικών σχημάτων απασχολήθηκε χτες η Ολομέλεια της Βουλής.

Στη δική του παρέμβαση, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μήτσος Κωστόπουλος,έκανε μία γενικότερη αναφορά σχετικά με το πλαίσιο όπου σήμερα αναπτύσσεται ο πολιτισμός στη χώρα, καθώς και στην κυβερνητική πολιτική στο συγκεκριμένο θέμα. Οπως χαρακτηριστικά είπε: "για μας, ο πολιτιστικός διεθνισμός δεν πρέπει να ακυρώνει τον εθνικό πολιτισμό. Και δυστυχώς βρισκόμαστε σε μια τέτοια φάση. Η αντίληψη που κυριαρχεί στην κυβερνητική παράταξη είναι η αντίληψη της αγοράς, του εμπορίου, της υποταγής των πάντων σε αυτή τη λογική του επιχειρηματικού κέρδους. Μοιραία αυτός ο χώρος, ο κρίσιμος, που απειλείται θανάσιμα, υποτάσσεται σε αυτή τη λογική και τα χαμπάρια θα τα δούμε σε ορισμένα χρόνια".

Εκ μέρους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, η κριτική εστιάστηκε σε καταγγελίες για παροχή κονδυλίων του υπουργείου Πολιτισμού με κομματικά κριτήρια, κάτι που αντέκρουσε ο υπουργός Πολιτισμού Ε. Βενιζέλος μιλώντας για διαφανείς διαδικασίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ