Σάββατο 21 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΡΟΥΣΙ
Κωφεύει η κυβέρνηση για τον υποσταθμό της ΔΕΗ

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή, Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλου

Πλήρως αδιάφορη απέναντι στην αγωνία των κατοίκων του Αμαρουσίου για τον κίνδυνο που διατρέχει η υγεία τους από τη λειτουργία κέντρου διανομής ρεύματος υψηλής τάσης της ΔΕΗ, εμφανίστηκε χτες στη Βουλή η υπουργός Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος μεταφέροντας τις έντονες διαμαρτυρίες όλων των φορέων του δήμου για τη λειτουργία του υποσταθμού μέσα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή και δίπλα στα σχολεία. Μάλιστα η λειτουργία του σταθμού αποφασίστηκε χωρίς προηγουμένως να υπάρχει περιβαλλοντολογική μελέτη επιπτώσεων και παρόλο που εκκρεμεί προσφυγή των κατοίκων στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η Β. Παπανδρέου ισχυρίστηκε ότι όλοι οι υποσταθμοί λειτουργούν σε κατοικημένες περιοχές και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και καμία επίπτωση για όσους μένουν δίπλα στους σταθμούς. Είπε ότι είναι αναγκαία η λειτουργία του γιατί το Μαρούσι είναι ο τέταρτος κατά σειρά δήμος στην κατανάλωση ρεύματος και τόνισε ότι εάν δεν ιδρυθεί, τότε οι κάτοικοι θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα από την έλλειψη ρεύματος. Θέλοντας να καλύψει την απουσία περιβαλλοντολογικής μελέτης, είπε ότι αυτή δεν είναι απαραίτητη και επικαλέστηκε πόρισμα δύο καθηγητών πανεπιστημίου σύμφωνα με το οποίο δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων.

Για κραυγαλέα παρανομία έκανε λόγο ο Μ. Κωστόπουλος τονίζοντας ότι η στάση της κυβέρνησης αντανακλά την αλαζονεία της εξουσίας απέναντι στον λαό. Κατήγγειλε ότι ο υποσταθμός γίνεται στην καρδιά μιας πυκνοκατοικημένης περιοχής παρά το γεγονός ότι εκκρεμεί απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και ενάντια στη θέληση όλων των μαζικών φορέων του δήμου. Επειδή στην περιοχή θα γίνουν οι κυριότερες εκδηλώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 προφανώς ο υποσταθμός ιδρύεται εκεί γι' αυτόν τον λόγο κάτι που έκανε τον Μ. Κωστόπουλο να παρατηρήσει ότι με τους Ολυμπιακούς δεν πρέπει να ισοπεδώνεται ο κόσμος αλλά αντίθετα να εξυπηρετείται. Αναρωτήθηκε δε, πώς, ενώ οι εισαγγελείς πολλές φορές παρεμβαίνουν αυτεπάγγελτα κατά των εργαζομένων όταν αυτοί κινητοποιούνται, στην περίπτωση του υποσταθμού της ΔΕΗ στο Μαρούσι δεν κάνουν το ίδιο. Τέλος ανέφερε ότι υπάρχει άλλος χώρος στην περιοχή όπου μπορεί να κατασκευαστεί ο υποσταθμός χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στους κατοίκους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ