Τρίτη 24 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΟΕ - ΟΤΑ
Μοναδικό μας όπλο ο αγώνας

Την ανάγκη έντασης του αγώνα απέναντι στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με αφορμή την πρόσφατη υποτίμηση της δραχμής και καλεί την ΑΔΕΔΥ να μπει επικεφαλής νέων αγώνων, προκειμένου ν' αποτραπούν οι αρνητικές εξελίξεις που θα έρθουν ως συνέπεια αυτής της πολιτικής για τους εργαζόμενους.

Η συναλλαγματική ισοτιμία της δραχμής με τα ευρωπαϊκά νομίσματα, που αποφασίστηκε στα πλαίσια της υλοποίησης των στόχων που έχει αποφασίσει η ΕΕ, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ - ΟΤΑ, κινείται με βάση την πολιτική αντίληψη για "ευημερία" αριθμών στο όνομα της σύγκλισης οικονομιών χωρών - μελών της ΕΕ. Η εμπειρία μας από υποτιμήσεις του εθνικού νομίσματος, που έχουν να κάνουν ταυτόχρονα με ανατιμήσεις στα είδη λαϊκής κατανάλωσης σημαίνει πτώση της αγοραστικής δύναμης των μισθοσυντήρητων. Με την πολιτική εξέλιξη αυτή δόθηκε το "πράσινο φως" στους αετονύχηδες αριθμομανείς, για την κερδοσκοπία σε βάρος των λαϊκών εισοδημάτων, που δεν είναι άλλοι από την ολιγαρχία, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεξαγωγείς, τους βιομήχανους.

Τα συμπληρωματικά μέτρα που συμφωνήθηκαν και θα συνοδεύσουν την υποτίμηση, τονίζεται στην ανακοίνωση, αποτελούν τον πυρήνα νέων σκληρών μέτρων κατά των εργαζομένων (όπως μειωμένες αυξήσεις, αυστηροποίηση όρων σε βάρος των εργαζομένων για συνταξιοδοτικά ασφαλιστικά δικαιώματα, ιδιωτικοποιήσεις στο δημόσιο) και θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων.

Ο κλάδος μας, με τις πρόσφατες κινητοποιήσεις, άνοιξε ένα παράθυρο για περιορισμό των ιδιωτικοποιήσεων στους ΟΤΑ, για μείωση των ορίων ηλικίας στα βαρέα και ανθυγιεινά, καθώς και μερική επίλυση του οικονομικού ζητήματος.

Είμαστε υποχρεωμένοι, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, να καταδικάσουμε την πολιτική αυτή, της επιβεβλημένης, στο όνομα της ΕΕ με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης, υποτίμησης της δραχμής, να εντείνουμε τις πιέσεις και τον αγώνα για υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης μετά τη συμφωνία μας, καλώντας ταυτόχρονα την ΑΔΕΔΥ να μπει επικεφαλής αγώνων για αποτροπή όλων των αρνητικών εξελίξεων στα οικονομικά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά ζητήματα των εργαζομένων, καθώς και των ιδιωτικοποιήσεων των δημοσίου και κοινωνικού χαρακτήρα υπηρεσιών γενικότερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ