Τρίτη 24 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Οι εργαζόμενοι θα απαντήσουν με αποφασιστικότητα

Αρνήθηκε η πλειοψηφία του ΝΣ να γίνει συζήτηση για τα μέτρα

H "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Θεσσαλονίκης" με τον εκλεγμένο της νομαρχιακό σύμβουλο, Μιχάλη Σπυριδάκη,πρότεινε στο τελευταίο Νομαρχιακό Συμβούλιο να γίνει συζήτηση για τα κυβερνητικά μέτρα για την υποτίμηση της δραχμής, το ξεπούλημα δημόσιων επιχειρήσεων, χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, μείωση μισθών και ημερομισθίων κ. ά.

Ομως για μια ακόμα φορά ο νομάρχης και η πλειοψηφία του ΝΣ, αντί να ενεργήσουν σαν εκπρόσωποι του λαού της περιοχής, προτίμησαν να φερθούν σαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, αρνούμενοι τη συζήτηση, με τη δικαιολογία ότι το ΝΣ είναι αναρμόδιο να κρίνει τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Αλλά και οι άλλες παρατάξεις αρνήθηκαν να υποστηρίξουν τη συγκεκριμένη πρόταση, με διάφορα προσχήματα, αποδείχνοντας ότι στην πράξη συμφωνούν με τα μέτρα της κυβέρνησης και τη στάση του νομάρχη.

Η ΝΑΣΘ με δήλωσή της τονίζει ότι είναι αντίθετη με τα κυβερνητικά μέτρα, που αποφασίζονται κατ' εντολή της ΕΕ, των πολυεθνικών και της ντόπιας ολιγαρχίας. Το αποτέλεσμα αυτών των μέτρων είναι να αυξηθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, να ξεπουληθούν οι ΔΕΚΟ και να να αποδιοργανωθούν οι εργασιακές σχέσεις.

Στην επίθεση αυτή, τονίζει η ΝΑΣΘ, οι εργαζόμενοι του νομού και όλης της χώρας, πρέπει να απαντήσουν με ενότητα, συσπείρωση, αποφασιστικότητα, αγώνα. Είναι ο μόνος δρόμος για την αντιμετώπιση της μοιρολατρίας, της σύγχυσης και της υποταγής, που καλλιεργούνται από την κυβέρνηση και όσους υποστηρίζουν την αντιλαϊκή της πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ