Σάββατο 4 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Βιομηχανία... φοροδιαφυγής

Ολόκληρο οπλοστάσιο φοροδιαφυγής - εισφοροαποφυγής και πλαστογραφιών είχαν στήσει οι ιδιοκτήτες των εταιριών παραγωγής και εμπορίας ενδυμάτων "ΚΟΜΒΟΣ ΕΠΕ" και "ΒΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΒΕ", το οποίο ανακαλύφθηκε μετά από έρευνα των διωκτικών αρχών του υπουργείου Οικονομικών, την προηγούμενη Τετάρτη (1/4/98) παρουσία εισαγγελέα.

Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε η ύπαρξη οκτώ αυτοσχέδιων μηχανισμών διάτρησης φορολογικών στοιχείων, σφραγίδες γνήσιων φωτοαντιγράφων Παραρτημάτων του ΙΚΑ και Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ), καθώς και ατομικές υπηρεσιακές σφραγίδες, πλαστά ένσημα του ΙΚΑ συνολικής αξίας 2,3 εκατ. δραχμών έτοιμα προς επικόλληση και 205 αποτυπωμένες σελίδες με ένσημα, αξίας 10.000 δραχμών έκαστο. Ανακαλύφθηκαν επίσης σφραγίδες της Εθνικής Τράπεζας, μεγάλος αριθμός καρτελών επικόλλησης ενσήμων που τα επικολλούμενα ένσημα ήταν πλαστά συνολικής αξίας 25.000.000 δραχμών, μεγάλος αριθμός πλαστών βεβαιώσεων μη οφειλής στο ΙΚΑ που είχαν χρησιμοποιηθεί για είσπραξη επιδοτήσεων από τον ΟΑΕΔ κλπ.

Εκτός από τις δύο αυτές εταιρίες στον ίδιο χώρο βρέθηκαν να δραστηριοποιούνται και άλλες επτά (7) εταιρίες με παρεμφερές αντικείμενο εργασιών που ελέγχονται.

Ηδη έχουν συλληφθεί οι συνιδιοκτήτες και συνδιαχειριστές των δύο εταιριών Π. Παπαπετρόπουλος του Παναγιώτη και Π. Παπαπετρόπουλος του Βασιλείου, καθώς και ο λογιστής Ιωφήφ Μωρούτ, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Ο τελευταίος άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για πλαστογραφία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ