Τετάρτη 15 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Να αρθεί η άδικη απόφαση"

Την άμεση επανεξέταση και άρση της άδικης απόφασης, που αφορά στην απόλυση της συναδέλφου τους, συνδικαλιστικής εκπροσώπου Ολγας Τσακραλίδη από τη Χορωδία της ΕΡΤ,ζητά το σύνολο των χορωδών με επιστολή - καταγγελία προς τον διευθυντή των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, Αλκη Μπαλτά. Απευθυνόμενοι στον Α. Μπαλτά οι 44 χορωδοί, που υπογράφουν το κείμενο (ανάμεσά τους και η Μίνα Κοντογεωργίου, κόρη του διευθυντή της Χορωδίας), αναφέρουν ότι "ανάμεσα στις συμβάσεις έργου που δόθηκαν προς υπογραφή στα μέλη της Χορωδίας μας για το διάστημα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι και 30ής Ιουνίου 1998, υπήρξε και μία κατ' εξαίρεση σύμβαση διαρκείας 35 ημερών, που απευθυνόταν στη χορωδό - συνδικαλιστική εκπρόσωπο Ολγα Τσακραλίδη. Στην απόφαση αυτή καταλήξατε μετά την καταγγελία της, που αφορούσε στον καλλιτεχνικό διευθυντή της Χορωδίας Αντώνη Κοντογεωργίου. Σε συνάντηση επίσης που είχατε μαζί της, της απαντήσατε ότι δεν οφείλετε καμία εξήγηση και ότι απλά έληξε η εργολαβική σχέση της με την εταιρεία.

Πιστεύουμε ότι είναι άδικο και αντιδεοντολογικό, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο της οποιασδήποτε καταγγελίας, να διώκεται ο καταγγέλλων με τον τρόπο αυτό. Τα 18 χρόνια προσφοράς της συναδέλφου, δεν είναι δυνατόν να αποτιμώνται με μία "λύση εργολαβικής σχέσης". Ζητούμε την άμεση επανεξέταση και άρση της άδικης αυτής απόφασης απομάκρυνσης".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ολγα Τσακραλίδη είχε ανάλογη τύχη και πριν 30 χρόνια, όταν επί χούντας η Ασφάλεια είχε απαιτήσει την απόλυσή της από τη Λυρική Σκηνή. Η ίδια σε επιστολή της προς τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο,του οποίου είναι μέλος, καταγγέλλοντας το γεγονός της απόλυσής της αναφέρει, μεταξύ άλλων: "Στο πρόσωπό μου ως εκπροσώπου, επιδιώκουν να φιμώσουν τα μέλη της χορωδίας, ώστε να μη διεκδικούν τα δίκαιά τους και να τους επιβάλουν τον "εργασιακό μεσαίωνα". Καταπατώντας βάναυσα και αξίες και αξιοπρέπειες ανθρώπων, που όμως προσφέρουν αναγνωρισμένο έργο ποιότητας και θα έπρεπε να τυγχάνουν, αν μη τι άλλο, καλύτερης μεταχείρισης".Από την πλευρά του ο ΠΜΣ συμπαρίσταται στην Ολ. Τσακραλίδη, θεωρώντας άδικη την απόλυσή της, ενώ θα ζητήσει συνάντηση με τον Αλ. Μπαλτά σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.Η διοίκηση της ΕΡΤ, πάντως, συνεχίζει να κρατά "σιγήν ιχθύος". Οι πόρτες του γραφείου του προέδρου της ΕΡΤ, Π. Παναγιώτου, παραμένουν κλειστές, παρά τις προσπάθειες, πάνω από ένα μήνα, της Ολ. Τσακραλίδη να συναντηθεί μαζί του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ