Σάββατο 25 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συμπεριφορά επικυρίαρχου από τη ΧΟΧΤΙΦ

Υπό καθεστώς τρομοκρατίας και απομόνωσης εργάζεται το υπαλληλικό προσωπικό

Συμπεριφορά επικυρίαρχου επέδειξαν χτες, για μια ακόμα φορά, στελέχη της γερμανικής πολυεθνικής ΧΟΧΤΙΦ,κατασκευάστριας εταιρίας του νέου αερολιμένα Αθηνών στα Σπάτα, που προσπάθησαν να εμποδίσουν κλιμάκιο συνδικαλιστών του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων να μοιράσει ενημερωτική ανακοίνωση στους υπαλλήλους της συγκεκριμένης, αλλά και άλλων εταιριών που διατηρούν γραφεία στα Σπάτα.

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας "Φάλαρης" ζήτησε από τους συνδικαλιστές τον αριθμό πρωτοκόλλου του Συνδέσμου, προκειμένου, όπως τόνισε, να ελέγξει ο δικηγόρος της εταιρίας αν υφίσταται ο Σύνδεσμος και αν το καταστατικό του καλύπτει τους υπαλλήλους της εταιρίας, αφού, όπως σημείωσε, είναι αλλοδαπή τεχνική εταιρία και όχι ελληνική!

Ακόμα και μετά τον έλεγχο, όμως, η επαφή συνδικαλιστών με εργαζόμενους δεν είναι δυνατή, αφού, όπως... διευκρίνισε ο κ. Φάλαρης, θα πρέπει να προηγηθεί έγγραφη αίτηση του σωματείου ότι επιθυμεί να κάνει περιοδεία στο χώρο, να εξεταστεί η αίτηση και αν εγκριθεί από την εταιρία τότε θα τους επιτραπεί η είσοδος! Η στάση αυτή δεν εμπόδισε τους συνδικαλιστές να συνεχίσουν την περιοδεία καλώντας τους υπαλλήλους να γραφτούν στο σωματείο, ενώ δήλωσαν ότι θα επανέλθουν στο χώρο.

Εμφανώς τρομοκρατημένοι οι υπάλληλοι στους χώρους που επισκέφτηκαν οι συνδικαλιστές, δίσταζαν ακόμα και να τους κοιτάξουν στα μάτια. Κάποιοι απ' αυτούς και αφού φρόντισαν να διαπιστώσουν ότι κανείς προϊστάμενος δεν τους παρακολουθεί, εν τάχει ομολόγησαν ότι υπογράφουν ατομικές συμβάσεις με αχαρακτήριστους όρους, ότι δεν παίρνουν επίδομα κομπιούτερ και δεν αμείβονται όσο θα έπρεπε. Να σημειωθεί ότι κανείς τους δεν ήταν σε θέση να απαντήσει πόσες ακριβώς ώρες δουλεύουν, πόσο και πότε είναι το διάλειμμά τους!

Κατά το "διαίρει και βασίλευε" οι εταιρίες φρόντισαν, όχι απλά να διαιρέσουν, αλλά να απομονώσουν τελείως τους υπαλλήλους μεταξύ τους. Ετσι, δεν έχουν ουσιαστική επαφή, αφού είναι τοποθετημένοι ανά δύο ή τρεις σε χωρισμένα γραφεία, που μοιάζουν με... κελιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο γραφείο του υποδιοικητή της ΧΟΧΤΙΦ, Ρότζερς,υπάλληλος απαντώντας σε ερώτηση συνδικαλιστών για το αν υπάρχουν και τι είδους προβλήματα στο προσωπικό, είπε: "δεν ξέρω, εμείς οι τρεις είμαστε μεταξύ μας, δεν επικοινωνούμε με άλλους συναδέλφους". Οι "άλλοι συνάδελφοι", βέβαια, βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, σε χωριστά όμως γραφεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ