Σάββατο 25 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΛΟΣ
Αγωνιστικό προσκλητήριο από ΕΣΑΚ - ΔΕ

Να πάρουν μαζικά, ταξικά - αγωνιστικά μέρος στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελευθερίας,καλούν τους εργαζόμενους του Βόλου,η Τοπική Επιτροπή της ΕΣΑΚ και η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα".

Στην ανακοίνωση επισημαίνουν ότι ο αγώνας των εργαζομένων σήμερα αφορά την υπεράσπιση των κατακτήσεων και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. Τονίζεται ακόμα ότι απαιτείται η δημιουργία ενός πανεργατικού αγωνιστικού μετώπου πάλης, το οποίο, σε συνεργασία και συντονισμό με τα άλλα λαϊκά στρώματα, μπορεί να αναχαιτίσει την ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης και μονοπωλίων και να ανατρέψει την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική της.

Η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, επιμένοντας στη λογική του συμβιβασμού, προχώρησαν σε μια διακήρυξη - "σούπα" για την Πρωτομαγιά, κάνοντας, για μια ακόμα φορά, φανερή τη διάθεσή τους για φρενάρισμα των αγώνων.

Οι συνδικαλιστές της ΔΑΣ στη διοίκηση του ΕΚΒ πρότειναν ένα άλλο διεκδικητικό πλαίσιο, που όμως δεν έγινε δεκτό. Μάλιστα, έγιναν προσπάθειες από το προεδρείο του ΕΚΒ - και ιδιαίτερα από στελέχη της ΠΑΣΚΕ - να αποκλειστεί εκπρόσωπος της ΔΑΣ από τις ομιλίες στη συγκέντρωση. Τελικά, μπροστά στον κίνδυνο να απομονωθούν, δέχτηκαν να μιλήσει εκπρόσωπος της ΔΑΣ. Είναι χαρακτηριστικό, όμως, ότι δε δέχτηκαν ούτε την πρόταση της ΔΑΣ να πραγματοποιηθεί σύσκεψη φορέων στις 6 Μάη και παμβολιώτικο συλλαλητήριο στις 14 Μάη, με 4ωρη στάση εργασίας.

Συνδικαλιστές της ΕΣΑΚ περιοδεύουν σε χώρους δουλιάς, μοιράζοντας τη διακήρυξη της παράταξης και καλώντας τους εργαζόμενους στην προσυγκέντρωση στις 9πμ στη συμβολή των οδών Αντωνοπούλου και Δημητριάδος και από κει στη συγκέντρωση της πλατείας Ελευθερίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ