Τετάρτη 29 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΣΚΟΠΙΜΑ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ
ΑΠΑΤΗ Η ΟΝΕ
κι όχι "εθνικός στόχος"...

Αλέκα Παπαρήγα: Η κοινωνική πολιτική προϋποθέτει εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, δημοκρατία στους χώρους εργασίας, προϋποθέτει ένα σύστημα σκληρών ελέγχων και κυρώσεων σε βάρος της μεγαλοεργοδοσίας, περιορισμό και αφαίρεση οικονομικών και πολιτικών προνομίων της πλουτοκρατίας...

Την πρόταση του ΚΚΕ για ένα σύγχρονο σύστημα κοινωνικής προστασίας, δημόσιο, κρατικά επιχορηγούμενο κατά βάση, με τη δημοκρατική συμμετοχή και τον έλεγχο των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα και τις βαθμίδες, με τη συμμετοχή της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρόβαλε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας, χτες το βράδυ, στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την κοινωνική και ασφαλιστική πολιτική.

Αφού αποκάλυψε τη στρατηγική της κυβέρνησης να συρρικνώσει, υποβαθμίσει και υποβιβάσει το δημόσιο σύστημα κοινωνικής προστασίας και κατάγγειλε ως σκέτη απάτη το "μονόδρομο της ΟΝΕ", που επικαλείται η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει την αντιλαϊκή επίθεσή της, η Αλ. Παπαρήγα υπογράμμισε:

Μόνο με όρους πολιτικής αντιπαράθεσης και σύγκρουσης, σήμερα, είναι δυνατό οι εργαζόμενοι να διατηρήσουν ορισμένα δικαιώματά τους, να ανακόψουν κάποια - αντιλαϊκά - μέτρα, κυρίως ν' ανοίξουν τη λεωφόρο του δικού τους δρόμου οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Αυτό που είναι ρεαλιστικό, κατέληξε, είναι να αποκτήσει ο λαός συνείδηση... ό,τι, όχι μόνον έχει δικαίωμα, αλλά μπορεί να επιβάλει τη θέλησή του, με την ενότητά του, τη συσπείρωσή του, με ένα μέτωπο πάλης που θα οργανώνει, θα διεκδικεί, όχι μόνο κάποιες λύσεις - θα το κάνει κι αυτό - θα θέτει ζήτημα και εξουσίας, θα παλεύει γι' αυτό το σκοπό.


ΣΕΛ.  6   -   9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ