Τετάρτη 29 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Αντίδοτο οι ιδιωτικοποιήσεις

Την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων ως... "αντίδοτο" για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση των κοινωνικών δαπανών, πρότεινε χτες στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Για "απόλυτη απώλεια επαφής με τη σημερινή πραγματικότητα" κατηγόρησε την κυβέρνηση, αρχίζοντας την παρέμβασή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι ο μόνος τρόπος αύξησης των δαπανών για την κοινωνική πολιτική είναι ο "περιορισμός της δημόσιας σπατάλης". Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε επίσης ότι "η ελεύθερη αγορά δεν αντιστρατεύεται την κοινωνική συνοχή", λέγοντας πως η κοινωνική πολιτική πρέπει να στηριχτεί στη δίκαιη φορολόγηση και στην αξιοποίηση των πόρων αυτών στην κατεύθυνση της ενίσχυσής της.

Είπε δε ότι η κυβέρνηση σήμερα λόγω των "αγκυλώσεων" και των "δεσμεύσεών" της δεν μπορεί να ακολουθήσει μια πολιτική ανάπτυξης. Σε αυτό το σημείο θεώρησε ότι βρίσκεται και η αιτία της αύξησης της ανεργίας, αφού η κυβέρνηση δεν προχωρά στις κατάλληλες "διαρθρωτικές αλλαγές" "στον μεγάλο ασθενή της κοινωνίας μας που είναι το κράτος". Επί της ουσίας ζήτησε ακόμα μεγαλύτερη ένταση στις ιδιωτικοποιήσεις κρατικών οργανισμών. Ιδιαίτερα στάθηκε στο θέμα της "Ολυμπιακής Αεροπορίας", υπενθυμίζοντας την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για δημιουργία Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ