Τετάρτη 29 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΑΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
"Οχι" στη μετονομασία της Νέας Εγνατίας

Μεγάλος φίλος των ΗΠΑ χαρακτηρίζεται από τους Αμερικανούς ο αποθανών πρώην Πρόεδρος Κ. Καραμανλής

"Θεωρούμε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή έναν άξιο ηγέτη της άρχουσας τάξης που εκπροσώπησε επάξια τα συμφέροντά της", τόνισε κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης με θέμα το θάνατο του κ. Κ. Καραμανλή, ο επικεφαλής της Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης Αγάπιος Σαχίνης,ο οποίος και επισήμανε ότι "χρειάζεται να περάσει χρόνος ώστε η ιστορία να κρίνει χωρίς συναισθηματισμούς και φορτίσεις, λόγω του θανάτου του, το πολιτικό έργο που διατέλεσε".

Στη συνεδρίαση που κάλεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τέθηκε σε ψηφοφορία η μετονομασία της Νέας Εγνατίας σε Λεωφόρο Κ. Καραμανλή, η έγκριση δαπάνης για κατασκευή ανδριάντα και διαμόρφωση χώρου όπου θα φιλοξενηθεί στην Αριστοτέλους στο χώρο μεταξύ Τσιμισκή και Μητροπόλεως, η κατάθεση ενός εκατομμυρίου στο ίδρυμα Κ. Καραμανλή αντί στεφάνου και η έγκριση των εξόδων μετάβασης του Δημοτικού Συμβουλίου στην Αθήνα. Η πλειοψηφία του Συμβουλίου ψήφισε τις προτάσεις, εκτός του επικεφαλής της ΔΑΚ, ο οποίος τις καταψήφισε, πλην των εξόδων μετάβασης, ενώ πρότεινε να δοθεί το ποσό του ενός εκατομμυρίου στη Θεραπευτική Κοινότητα Ιθάκη. Η δημοτική παράταξη του ΠΑΣΟΚ πρότεινε να στηθεί δίπλα στον ανδριάντα του Καραμανλή και ανδριάντας του Παπανδρέου κι όταν η παράταξη της ΝΔ δε δέχτηκε την πρόταση, οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ προτίμησαν την αποχή.

"Μεγάλος φίλος των ΗΠΑ"

O K. Καραμανλής "υπήρξε ένας μεγάλος φίλος και σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών και θα μας λείψει πολύ". Αυτό αναφέρεται στη συλλυπητήριο επιστολή που έστειλε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπ. Κλίντον στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο για το θάνατο του Κ. Καραμανλή. Ο Πρόεδρος Καραμανλής, τονίζεται στην επιστολή, ήταν ένας άνθρωπος με μεγάλο όραμα και διαρκή επιτεύγματα. Ο ρόλος του στην επάνοδο της δημοκρατίας στην Ελλάδα αποτελεί κορυφαίο σταθμό της πολιτικής σταδιοδρομίας του. Οπως επίσης ο ρόλος του στην προαγωγή της εθνικής συμφιλίωσης και στην απάλειψη των πικριών (!) του εμφυλίου πολέμου! Τέλος, χαρακτηρίζει ιστορικής σημασίας τις προσπάθειες του Κ. Καραμανλή να βάλει την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ενωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ