Πέμπτη 7 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η ΝΔ προτείνει, η κυβέρνηση εφαρμόζει

Η "ευαισθησία" της κυβέρνησης Σημίτη και η ταχύτητα, με την οποία διεκπεραιώνει τις συστάσεις και προτάσεις της ΝΔ, είναι άνευ προηγουμένου. Μόλις προχτές ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής, παρότρυνε την κυβέρνηση, να προχωρήσει, στην πολιτική του "λιγότερου κράτους" και να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα (ΔΕΚΟ, κρατικές τράπεζες κλπ.), προκειμένου να εξασφαλίσει την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ το 2001. Παροτρύνοντας μάλιστα την κυβέρνηση να εκφράσει έμπρακτα την "τόλμη" και το "θάρρος" στην υλοποίηση της πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων, την κάλεσε να παραδώσει σε "ιδιωτικά χέρια" όχι μόνο την Ιονική ή την Εμπορική αλλά ακόμη και την Εθνική Τράπεζα.

Και πριν περάσουν 24 ώρες, από τις παραπάνω υποδείξεις του προέδρου της ΝΔ, η κυβέρνηση Σημίτη απέδειξε έμπρακτα την "ευαισθησία" της ανακοινώνοντας την απόφασή της να πουλήσει σε ιδιώτες την Ιονική Τράπεζα αλλά και 2.500.000 μετοχές της Εθνικής Τράπεζας...

Τώρα, για όσους αναρωτιούνται αν η κυβέρνηση Σημίτη εφαρμόζει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ, αυτά είναι "ψιλά γράμματα". Από τότε που ψηφίστηκε η Συνθήκη του Μάαστριχτ και τέθηκαν σε εφαρμογή τα γαλαζοπράσινα προγράμματα "σύγκλισης", είναι τόσο μεγάλη η σύγκλιση στις πολιτικές των δύο κομμάτων, που οι διαφορές είναι στην ουσία ανύπαρκτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ