Τετάρτη 13 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Μας χρειάζεται η πείρα όλων"

Η ΤΕ Πειραιά ΕΣΑΚ - ΔΕ απευθύνεται στους εργαζόμενους, ενόψει της Συνδιάσκεψης

Στις 30 Μάη, πραγματοποιείται η Συνδιάσκεψη της ΤΕ Πειραιά ΕΣΑΚ - "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας".Με ανακοίνωσή της, η παράταξη απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους του Πειραιά, τονίζοντας ότι στη συνδιάσκεψη έχουν θέση η πείρα και ο προβληματισμός όλων των εργαζομένων και τους καλούν να δώσουν τη μάχη της υπεράσπισης των εργατικών δικαιωμάτων με όλες τους τις δυνάμεις, να σφυρηλατήσουν την ενότητά τους, να ενισχύσουν τις ταξικές δυνάμεις και να αλλάξουν τους συσχετισμούς δύναμης.

Το τελευταίο διάστημα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, "η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ στον Πειραιά, από κοινού με στελέχη της ΔΑΚΕ και της ΑΠ, επιδίδονται σε μια καθοδηγούμενη επίθεση ενάντια στην ΕΣΑΚ και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, διανθισμένη από χυδαίο αντικομμουνισμό. Με ακατάσχετες δηλώσεις, ανακοινώσεις και συνεντεύξεις, κακοποιούν βάναυσα την πραγματικότητα και επιχειρούν να μετατρέψουν το μαύρο σε άσπρο".

Σχετικά με τα γεγονότα κατά το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς στον Πειραιά, αναφέρεται ότι "με ευθύνη της ΠΑΣΚΕ και των συνδικαλιστικών δυνάμεων που τη σιγοντάρουν, μίλησε στη συγκέντρωση ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ και αυτό όταν είχαν αποκλειστεί ομιλητές από τις πλειοψηφίες των διοικήσεων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ". "Η προκλητική αυτή ενέργεια - τονίζεται - προκάλεσε την καταγγελία της ΕΣΑΚ και την αποχώρηση, όχι μόνο των δυνάμεων της ΕΣΑΚ, όπως ψευδώς διαδίδουν οι "καλοθελητές", αλλά δεκάδων πρωτοβάθμιων σωματείων, που είχαν άλλωστε διαχωρίσει τη θέση τους και καυτηριάσει την τακτική κωλυσιεργίας που ακολούθησε η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚ Πειραιά"."Οι δυνάμεις της υποταγής - συνεχίζει - μέμφονται της ΕΣΑΚ, γιατί εργαζόμενοι στη διάρκεια της συγκέντρωσης αποδοκίμασαν έντονα το στέλεχος της ΠΑΣΚΕ και πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στα Λιπάσματα Δραπετσώνας Μ. Τσιρμούλα, γιατί συνειδητά μαζί με άλλα στελέχη της ΠΑΣΚΕ και της ΑΠ προσπάθησαν να σπιλώσουν την εργατική Πρωτομαγιά, παίρνοντας απεργοσπαστική απόφαση. Οσοι, λοιπόν, καταγγέλλουν την ΕΣΑΚ και τους εργαζόμενους που αποδοκίμασαν την απεργοσπάστη συνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ, καλύπτουν την απεργοσπασία και κηρύσσουν πόλεμο σε αρχές και αξίες στο όνομα μιας φτηνής μικροπαραταξιακής σκοπιμότητας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ