Τετάρτη 13 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παιχνίδια σκοπιμοτήτων στο ΕΚΑ

Παιχνίδια σκοπιμοτήτων από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, "Αυτόνομη Παρέμβαση" σφράγισαν τη χτεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, που είχε αντικείμενο τον απολογισμό και το πρόγραμμα δράσης που θα παρουσιαστεί στο 23ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του ΕΚΑ - οι εργασίες του οποίου θα διεξαχθούν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από τις 22 έως τις 24 του Μάη - με την κατάθεση κοινών κειμένων που στη συνέχεια αναιρούνταν με αλλοπρόσαλλες δικαιολογίες. Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία χαρακτήρισε αρνητική τη δράση της διοίκησης του ΕΚΑ το προηγούμενο τρίχρονο, καθώς ήταν μακριά από τα προβλήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Αρχικά κατατέθηκε από ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ σαν απολογισμός δράσης αυτούσιος ο απολογισμός που είχε παρουσιαστεί στο 22ο Συνέδριο τον περασμένο Οκτώβρη (!) και συμπληρωματικά ένα κείμενο αναφορικά με τις εξελίξεις σχετικά με την ΟΝΕ, το ΕΥΡΩ και τις επιπτώσεις σε εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα.

Η "Αυτόνομη Παρέμβαση", αν και είχε υπερψηφίσει τον απολογισμό του 22ου Συνεδρίου, που επανήλθε αυτούσιος, χτες τον απέρριψε...

Μετά απ' αυτό η ΔΑΚΕ έκανε "μεταβολή", σημειώνοντας πως δεν μπορεί να υπάρξει απολογισμός δράσης της διοίκησης.

Ο Γ. Σκιαδιώτης,μέλος της διοίκησης από τη ΔΑΣ, στην παρέμβασή του, επισήμανε τις μεγάλες ευθύνες της πλειοψηφίας για τον αφοπλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος, παρουσιάζοντας ως μονόδρομο την ευρωπαϊκή ενοποίηση. Επίσης την προσπάθεια της πλειοψηφίας για απόκρυψη του αντιδραστικού - αντεργατικού χαρακτήρα της κυβερνητικής πολιτικής, τη στάση της απέναντι στον "κοινωνικό διάλογο" - απάτη, την αποδοχή των "τοπικών συμφώνων απασχόλησης", τις θέσεις της για μερική ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ, για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση κλπ. Η χτεσινή Ολομέλεια ασχολήθηκε επίσης με τη νομιμοποίηση αντιπροσώπων. Με ευθύνη των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, "Αυτόνομη Παρέμβαση", νομιμοποιήθηκαν αρκετά σωματεία, τα οποία παρουσιάζουν βασικές ελλείψεις στα παραστατικά τους, ενώ έκαναν ενστάσεις και δεν εγκρίθηκαν προς το παρόν σωματεία που έχουν ταξικό προσανατολισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ