Τετάρτη 13 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνθήκες γαλέρας!

Πενήντα ναυτεργάτες δουλεύουν ανασφάλιστοι, κάτω από άθλιες συνθήκες, σε τρία πλοία που επισκευάζονται στο Νέο Μόλο Δραπετσώνας

Σε συνθήκες γαλέρας ζουν και δουλεύουν πάνω από 50 ναυτεργάτες που εκτελούν επισκευαστικές εργασίες σε τρία πλοία που επισκευάζονται στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Νέου Μόλου Δραπετσώνας.Από την 1η Μάρτη οι πλοιοκτήτες Ελένη και Πέτρος Περιμένης των επιβατηγών πλοίων JUPITER,ΒΟΣΠΟΡΟΣ και του δεξαμενόπλοιου ΣΑΝΤΑ ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ - όλα με σημαία... Κινγκ Στόουν - έχουν αναγκάσει τους εργαζόμενους να δουλεύουν ανασφάλιστοι από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, 7 μέρες τη βδομάδα, για ένα μεροκάματο που κυμαίνεται από 8 μέχρι 12 χιλιάδες δραχμές, μέσα σε απάνθρωπες συνθήκες εργασίας!Το διάλειμμα απαγορεύεται! Το νερό το αγοράζουν μόνοι τους, ενώ από αυτούς, 5 Ελληνες από την επαρχία και περίπου 10 Βούλγαροι, που αναγκάζονται να μένουν μέσα στα πλοία, κοιμούνται σε στρώματα χωρίς σεντόνια και κουβέρτες, χωρίς μπάνιο, χωρίς φως!

Τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνη, η ΠΕΜΕΝ και η ναυτεργατική Ενωση "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", στα πλαίσια των κοινών ελέγχων που διενεργούν στα επισκευαζόμενα πλοία της Ζώνης, διαπίστωσαν την άγρια εκμετάλλευση αυτών των ανθρώπων και την έχουν καταγγείλει με κοινό τους έγγραφο από τις 17 Μάρτη στα υπουργεία Εμπορικής Ναυτιλίας,Εργασίας,Οικονομικών,στα λιμεναρχεία και σε όλους τους αρμόδιους φορείς, χωρίς να έχει ληφθεί κάποιο μέτρο!

Στις 6 Μάη, η 5μελής επιτροπή ελέγχου, διέταξε διακοπή εργασιών για τα πλοία JUPITER και ΒΟΣΠΟΡΟΣ, όμως και πάλι δεν ευαισθητοποιήθηκε κάποιος αρμόδιος. Χτες τα σωματεία μαζί με εκπρόσωπο της ITF (διεθνής συνδικαλιστική οργάνωση ναυτεργατών) πήγαν ξανά στα πλοία και από κοινού με τους ναυτεργάτες αποφάσισαν να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Οι ναυτεργάτες, παρά τους εκβιασμούς των πλοιοκτητών για απόλυση, σήμερα ξεκινούν επίσχεση εργασίας και καταθέτουν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της πλοιοκτήτριας εταιρίας, απαιτώντας να τους καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα, σύμφωνα με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Ζώνης, και τα ένσημά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ