Τετάρτη 13 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Λουκέτο" στην Π - Π Καρπενησίου!

"Λουκέτο" έβαλαν οι Στρατοκατσαμπαίοι στο τελευταίο εν λειτουργία εργοστάσιο του ομίλου της "Πειραϊκής - Πατραϊκής",αυτό του Καρπενησίου,πετώντας στο δρόμο 170 εργαζόμενους, αφού φρόντισαν πρώτα να το ξεκοκαλίσουν. Ολοκληρώθηκε έτσι το σκάνδαλο της διάλυσης του άλλοτε κολοσσού της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας, με το ξανακλείσιμο της Π - Π Καρπενησίου από τους ίδιους τους πρώην ιδιοκτήτες όλου του ομίλου.

Το εργοστάσιο είχε περιέλθει στον Οργανισμό Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων μαζί με τα υπόλοιπα εργοστάσια του ομίλου, όταν οι Στρατοκατσαμπαίοι εγκατέλειψαν τον όμιλο με χρέη 49 δισ. δραχμές που κλήθηκε να πληρώσει ο ελληνικός λαός. Τον Αύγουστο του '94 το συγκεκριμένο εργοστάσιο παραδίδεται και πάλι στους παλιούς ιδιοκτήτες, έναντι προκαταβολής 50 εκατ. δραχμών. Η πραγματική του αξία ξεπερνούσε τα 2 δισ. δραχμές, ενώ είχε αποθέματα νήματος 350 τόνων.

Ολο αυτό το διάστημα, οι εργαζόμενοι δούλευαν κάτω από άθλιες συνθήκες εργασίας, ενώ για τις ...νέες θέσεις εργασίας που δημιούργησαν οι εργοδότες επιδοτήθηκαν αδρά απ' τον ΟΑΕΔ. Να σημειώσουμε επίσης ότι οι Στρατοκατσαμπαίοι δεν έχουν ακόμα εξοφλήσει τις δόσεις αποπληρωμής (αν έχουν πληρώσει κάποιες) του συνολικού τιμήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ