Τετάρτη 13 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία και στο Δημόσιο

Καθολικό χαρακτήρα παίρνει η απεργία στις 27 του Μάη. Μετά τη ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ κήρυξε απεργία για την ίδια μέρα

Και πανυπαλληλικό χαρακτήρα παίρνει η 24ωρη πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για τις 27 του Μάη, μετά την απόφαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ χτες να προκηρύξει την ίδια μέρα 24ωρη απεργία στο Δημόσιο.

Στο διεκδικητικό πλαίσιο της ΑΔΕΔΥ περιλαμβάνονται τα παρακάτω αιτήματα, όπως αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωσή της: "Προστασία των εισοδημάτων με πραγματικές αυξήσεις το 1998 και δέσμευση της κυβέρνησης για διορθωτικό ποσό στο τέλος του έτους ανάλογα με την εξέλιξη του πληθωρισμού. Υιοθέτηση των προτάσεων της ΑΔΕΔΥ για τον Υπαλληλικό Κώδικα και ιδιαίτερα για το νέο βαθμολόγιο, για αξιοκρατία - διαφάνεια και ισότητα ευκαιριών στις κρίσεις προϊσταμένων και στη σύνθεση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Αμεση ψήφιση του νομοθετικού πλαισίου για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στο Δημόσιο σύμφωνα με τις προτάσεις της ΑΔΕΔΥ. Αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων των δημοσίων υπηρεσιών και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου. Διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων και αποτροπή της επέκτασης της μερικής απασχόλησης στις δημόσιες υπηρεσίες. Αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινωνικής ασφάλισης. Αποτροπή των βλαπτικών συνεπειών που συνεπάγονται για τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση οι μονομερείς αποφάσεις της κυβέρνησης. Αντιμετώπιση των προβλημάτων της παιδείας, σύμφωνα με τις προτάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος".

Απεργία και σε επισιτισμό - τουρισμό

Με 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 28 του Μάη απαντά η Ομοσπονδία Τουρισμού - Επισιτισμού στην αδιαλλαξία των ξενοδόχων στο θέμα της υπογραφής της κλαδικής σύμβασης εργασίας. Στο διάστημα που μεσολαβεί θα πραγματοποιηθούν περιφερειακές συσκέψεις, ήδη μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας ξεκινούν από τις επόμενες μέρες περιοδείες σε τουριστικές περιοχές.

Η παραπάνω απόφαση πάρθηκε ομόφωνα χτες από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, ενώ εξετάζεται η παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αν οι εργοδότες εξακολουθήσουν να τηρούν την ίδια στάση. Η Ομοσπονδία καλεί τη ΓΣΕΕ και όλους τους άλλους φορείς που εμπλέκονται στη διαδικασία των συμβάσεων, να πιέσουν με κάθε τρόπο ώστε να υπογραφεί επιτέλους η κλαδική σύμβαση.

Τα αιτήματα της απεργιακής κινητοποίησης είναι υπογραφή κλαδικών συμβάσεων, διασφάλιση της πλήρους απασχόλησης, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αυτοτέλεια του ΤΑΞΥ, επαναφορά της 20ετίας για το εφάπαξ, νομοθετική ρύθμιση της επαναπρόσληψης των εποχιακά απασχολούμενων, προστασία του δημόσιου τομέα του τουρισμού με εξασφάλιση των θέσεων εργασίας, μείωση των προϋποθέσεων για τη συνταξιοδότηση των εποχιακά απασχολούμενων κ. ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ερώτηση για την προστασία των εργαζομένων στον Τουρισμό (2020-07-11 00:00:00.0)
Επιμένει στο καθεστώς ομηρίας (2009-10-24 00:00:00.0)
Προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις (2002-04-05 00:00:00.0)
Εξαήμερο "λουκέτο" στα λιμάνια (1998-06-12 00:00:00.0)
Στο δρόμο αγρότες και εργάτες! (1998-03-10 00:00:00.0)
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στον τουρισμό (1997-09-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ