Τετάρτη 13 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Ο χορός των καταραμένων

Στα παιχνίδια των εφτά ομάδων που παλεύουν για τη σωτηρία, το ενδιαφέρον της σημερινής προτελευταίας αγωνιστικής

Ο χορός των... καταραμένων καλά κρατεί στη σημερινή 33η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α Εθνικής. Μια... στροφή πριν από το τέλος και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ουρά της βαθμολογίας, αφού 7 ομάδες είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Οσον αφορά την κορυφή οι αγώνες αποτελούν διαδικαστικό χαραχτήρα, αφού τα εισιτήρια για την Ευρώπη "καπαρώθηκαν" οριστικά την περασμένη Κυριακή.

Ας δούμε, όμως, αναλυτικά τα ζευγάρια:

Στο ΟΑΚΑ ο πρωταθλητής Ολυμπιακός θα υποδεχτεί την Παναχαϊκή. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν τη νίκη για λόγους γοήτρου, αλλά και γιατί κυνηγάνε ρεκόρ. Βαθμών, τερμάτων, καλύτερης άμυνας. Στην αντίπερα όχθη οι Πατρινοί είναι σε δεινή θέση μετά την ισοπαλία στην έδρα τους και θα τα δώσουν όλα τουλάχιστον για το βαθμό. Κομματάκι δύσκολο βέβαια.

Στην Καλαμάτα η τοπική ομάδα δίνει τον "υπέρ πάντων αγώνα", ώστε να παραμείνει στην κατηγορία, όμως σήμερα απέναντι του θα έχει τον Παναθηναϊκό που είναι καλύτερος και διόλου αδιάφορος, αφού μετά το στραπάτσο στο κύπελλο, οι πράσινοι θέλουν να τελειώσουν το πρωτάθλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα θα υποδεχτεί τον Εθνικό. Οι Πειραιώτες ψάχνουν το θαύμα μέσα στην Τούμπα όμως ακόμη και αν το πετύχουν δε σημαίνει ότι σώθηκαν...

Η Καβάλα θα αγωνιστεί μακριά από την έδρα της. Το συγκρότημα του Νίκου Γκουλή θα κοντραριστεί στη Ριζούπολη με τον "αδιάφορο" βαθμολογικά Απόλλωνα. Τα προγνωστικά, ωστόσο, είναι παρακινδυνευμένα.

Τα ίδια ισχύουν και για την αναμέτρηση της Ξάνθης. Η Σκόντα θα υποδεχτεί τον "αγχωμένο" Αθηναϊκό που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.

Καλύτερα είναι τα πράγματα για Πανιώνιο και Προοδευτική που επίσης είναι μέσα στο "κόλπο" την πτώσης. Οι κυπελλούχοι Ελλάδας θα αντιμετωπίσουν στη Νέα Σμύρνη τον Ηρακλή που δίνει από καιρό ματς ρουτίνας.

Μια από τα ίδια και για το παιχνίδι του Κορυδαλλού, όπου η Προοδευτική θα φιλοξενήσει τη Βέροια.

Τέλος, έχουμε και δυο ακόμη συναντήσεις που θα γίνουν για να... γίνουν. Στο Ηράκλειο (19.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ) ο ΟΦΗ θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ και αναμένεται να προσφέρουν καλό θέαμα, αφού η σκοπιμότητα δεν έχει καμία θέση στην αναμέτρηση της Κρήτης.

Στον Πύργο άλλο ένα ματς - ρουτίνα, αφού ο Πανηλειακός θα φιλοξενήσει τον Ιωνικό.

Ολοι οι αγώνες αρχίσουν στις 17.00.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ