Σάββατο 16 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Οτο - κιού" και "άι - κιού"

Οφείλουμε μετά παρρησίας να παραδεχτούμε ότι η συνέντευξη της κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη - περί φιλανθρωπίας και άλλων τινών - στην εκπομπή "Ενώπιος ενωπίω" του Νίκου Χατζηνικολάου, ήταν καθ' όλα άψογη και αψεγάδιαστη.

Ετοιμότητα άμεσης απάντησης στις ερωτήσεις του τηλεπαρουσιαστή - λες και τις γνώριζε εκ των προτέρων - ρέων λόγος χωρίς κόμπιασμα και το παραμικρό λεκτικό λαθάκι - λες και έκανε ανάγνωση κειμένου - χρωματισμός της φωνής και νοηματική συνέχεια με παρενθετικές παρεμβολές - λες και είχε προετοιμαστεί, προ πολλού, καταλλήλως.

Αψογος και ο τηλεπαρουσιαστής - το επέβαλε άλλωστε, η περίσταση, καθότι παρουσίαζε τις απόψεις και τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες της συζύγου ενός εκ των αφεντικών του - δε διέκοπτε, ως, ενίοτε συνηθίζει, όταν συνομιλεί με απεργούς εργάτες και εξεγερμένους αγρότες, επιτρέποντάς της να "ολοκληρώνει".

Σ' αυτή τη συνέντευξη - η οποία προτείνουμε να προβάλλεται ως υπόδειγμα δημοσιογραφίας στις δημοσιογραφικές σχολές - είδαμε, εκτός των άλλων, πόσο βοηθάει το "ότο - κιού", όχι μόνο σε όσους, όπως η κυρία Βαρδινογιάννη, διαθέτουν, αλλά και σε εκείνους που υπολείπονται "άι - κιού"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ