Σάββατο 16 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Καταδικάζουν την κυβερνητική πολιτική ιδιωτικοποιήσεων

Διευρύνεται το μέτωπο των εργαζομένων, που εκφράζουν την κατηγορηματική αντίθεσή τους, στην πολιτική εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, που προωθεί η κυβέρνηση του "νέου" ΠΑΣΟΚ. Στις μέχρι τώρα αντιδράσεις, που προκάλεσε το χρονοδιάγραμμα ιδιωτικοποίησης 11 ΔΕΚΟ που ανακοίνωσε αυτή τη βδομάδα η κυβέρνηση, προστέθηκε χτες το Εργατικό Κέντρο Πειραιά (ΕΚΠ). Το ΕΚΠ, με ανακοίνωσή του εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του με την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, που άκριτα προωθεί η κυβέρνηση και απαιτεί από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στον εκσυγχρονισμό και στην ανάπτυξη των ΔΕΚΟ, στην ισχυροποίηση των δημόσιων τραπεζικών ομίλων, ώστε ο ευρύτερος δημόσιος τομέας να διατηρήσει τον κοινωνικό του ρόλο και χαρακτήρα και να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας.

"Ολα αυτά - τονίζεται στην ανακοίνωση - αποτελούν πλευρές μιας πολιτικής που στο όνομα των στόχων της ΟΝΕ θέλει να γυρίσει τους εργαζόμενους και τα φτωχά στρώματα της πόλης και του χωριού στην προ Σικάγο εποχή. Γι' αυτό την απάντησή τους οι εργαζόμενοι θα τη δώσουν μέσα από την ακόμα μεγαλύτερη ένταση και ανάπτυξη των αγώνων τους, με τη μεγαλύτερη και πιο αποφασιστική συμμετοχή τους στις επερχόμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την απόκρουση και ανατροπή της αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής".

Επίσης το ΕΚΠ με ανακοίνωσή του εκφράζει τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της Ιονικής Τράπεζας για τη διατήρηση της δουλιάς τους, για την παραμονή της Τράπεζας 100% στο δημόσιο. Παράλληλα, καλεί τα σωματεία της δύναμής του να στηρίξουν ενεργά και να συμμετέχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι στην Ιονική Τράπεζα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ